Leergang: Viermaal vitaliteit en preventie - VOL

Beschrijving

Let op: het maximaal aantal aanmeldingen voor deze bijeenkomst is bereikt. Bij aanmeldingen plaatsen we je op de wachtlijst.

Wil jij leren hoe je een succesvol en integraal vitaliteitsbeleid ontwikkelt dat het verschil maakt voor jouw medewerkers? Dan is deze leergang iets voor jou!

In vier online workshops van elk 1,5 tot 2 uur word je geïnspireerd en aangezet tot nadenken over vitaliteit, preventie en (werk)geluk. Stap voor stap leer je een passend en integraal vitaliteitsbeleid te ontwikkelen voor jouw medewerkers.

Er is veel ruimte om met andere deelnemers ideeën uit te wisselen.

Wat levert het op?

Je krijgt het gereedschap dat je nodig hebt om van start te gaan met jouw vitaliteitsprogramma. Zo heb je na afloop een compleet uitgewerkte Vitaalkalender die past bij jouw organisatie en de behoeften van jouw medewerkers. Met de kalender ben je verzekerd van een goede structuur, opbouw en intensiteit van jouw vitaliteitsprogramma. Een programma dat medewerkers echt in beweging krijgt. Zowel fysiek als mentaal.

De leergang bestaat uit vier workshops met tussentijdse opdrachten. Na afloop helpen de trainers je om jouw Vitaalkalender verder aan te vullen.

  • Workshop 1: Wat is de meerwaarde van vitaliteitsprogramma’s? Waarom is aandacht voor vitaliteit van vitaal belang? Theorie over werkgeluk, vitaliteit en preventie komt aan bod. Ook bespreken we de do’s en don’ts van vitaliteitsprogramma’s.
  • Workshop 2: De succesformule van integraal vitaliteitsbeleid: structurele aandacht voor vitaliteit en de intrinsieke motivatie van de medewerkers aanspreken. Hoe krijg je alle medewerkers in beweging? Theorie en praktijk.
  • Workshop 3: Stappenplan voor de ontwikkeling van een integraal vitaliteitsbeleid. Wat wordt er al aangeboden en hoe brengt u dit samen? Welke concrete stappen gaat u zetten?
  • Workshop 4: Je maakt een Vitaalkalender (jaarplan voor integraal vitaliteitsbeleid) die alle medewerkers in beweging brengt.

Tussen de workshops hebben de deelnemers in kleine groepjes contact met elkaar. Je bespreekt de opdrachten en kunt elkaar inspireren en stimuleren. 

Vitaalkalender individueel doornemen

Na afloop heb je een afspraak met de trainers voor een creatieve sparsessie. Zij helpen je met het verder invullen van jouw Vitaalkalender. 

De trainers

De workshops worden gegeven door gedragswetenschapper en eigenaar van Tijd voor Mij, Wendy Grouve, samen met creatief strateeg Niels Perik. Zij hebben samen succesvolle Vitaliteitsprogramma’s ontwikkeld voor onder andere HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf, Rijnstate, TriviumMeulenbeltZorg en de Nationale Politie.

Data workshops

  • Workshop 1: donderdag 15 september 2022 om 10.00 uur
  • Workshop 2: donderdag 29 september 2022 om 10.00 uur
  • Workshop 3: donderdag  13 oktober 2022 om 10.00 uur
  • Workshop 4: donderdag 3 november 2022 om 10.00 uur

Datum en tijd

  • 15 september 2022 van 10:00 - 12:00 uur

Locatie

Webinar (link volgt na inschrijving)

Deelnemers

Medewerkers die zich bezighouden met het onderwerp vitaliteit van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid.

Kosten

De masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. Je kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.