Transvorm Actueel: Werkgeluk; van meten naar resultaten behalen

Beschrijving

Hebt u moeite met het vinden en vasthouden van goed personeel? Is het ziekteverzuim hoog of wilt u simpelweg de beste werkgever zijn. Zet dan in op werkgeluk! Gelukkige medewerkers zijn productiever, loyaler, flexibeler en verzuimen minder. Aandacht voor werkgeluk kan het verschil maken voor werkgever én werknemer. 

Maar hoe pak je dat aan? Het organiseren van werkgeluk en goed werkgeverschap begint met het meten van de werkbeleving. En dat lukt niet met het klassieke medewerkerstevredenheidsonderzoek. Bent u benieuwd naar hoe dit wel kan?

Meten en monitoren van werkbeleving

Tijdens deze editie van Transvorm Actueel staat het continu meten en monitoren van de werkbeleving centraal. Met behulp van HR Analytics brengt u het gedrag van medewerkers beter in beeld, met betere verklaring en voorspelling als gevolg. Daardoor weten HR en directie beter aan welke knoppen gedraaid kan worden en hoe op teamniveau het gesprek gevoerd kan worden over de werkbeleving. Zo komen teams samen tot gedragen oplossingen voor verbetering.

Met deze bijeenkomst verwerft u inzicht in waarom werkgeluk belangrijk is, hoe u het meetbaar kunt maken en welke acties u kunt ondernemen om de werkbeleving te verbeteren. 

Sprekers en programma

Diederick Doets is oprichter en CEO bij FRANK. Hij vertelt over de nieuwe manier van onderzoek doen naar werkgeluk. Aan de orde komen het theoretisch kader, reflectie door medewerkers, het dashboard en trends bij gebruikers in de zorg.

Maartje Burghoorn is arbeids-, organisatie- en personeelspsycholoog bij Everybody FRANK. Zij vertelt over het JOB-Demands Resource Model, waarmee Everybody FRANK werkgeluk en werkstress meet. 

Sylvie van Brandwijk is HR-Manager Sociaal Domein bij Incluzio. Zij deelt haar ervaring met het gebruik van Everybody FRANK. Hoe wordt de app ingezet bij Incluzio en wat levert het op? Wat hadden ze niet verwacht en toch gekregen? Hoe hebben ze draagvlak gecreëerd? Wat doen ze met de resultaten/inzichten?

Wendy Springvloet is manager HRM Consultancy bij Reijn. Ze neemt u mee in de praktijk met kennis uit het HRM-barometeronderzoek en ervaringen bij zorgorganisaties en binnen de Driessen Groep. Welke concrete stappen kunt u zetten om het werkgeluk binnen uw organisatie te verbeteren?

Datum en tijd

  • 16 februari 2022 van 09:00 - 12:00 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

  • minimaal 15
  • maximaal 100

HR-managers, HR-adviseurs en lijnmanagers van bij Transvorm aangesloten organisaties.

Let op: Er is veel belangstelling voor activiteiten. Om iedereen een kans te geven, verlenen we bij over-inschrijving aan max. 1 deelnemer per organisatie toegang.

Kosten

Geen. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.