Verzuim aanpakken met HR Analytics

Beschrijving

HR-professional, arbo-specialist, HR-analist of leidinggevende: u heeft een belangrijke taak op het gebied van verzuim. Cijfers hierover geven veel informatie over het verzuimgedrag van medewerkers. Wilt u meer grip krijgen op de betekenis en valkuilen van verzuimcijfers? Of de kosten, opbrengsten en effectiviteit van verzuiminterventies met data onderbouwen?

Werken met verzuimpercentages en meldingsfrequenties lijkt vaak simpel. Maar, in de praktijk blijkt het toch eenvoudiger gezegd dan gedaan. Welke data zitten achter verzuimcijfers, hoe kunnen deze data met behulp van HR Analytics worden geanalyseerd en hoe effectief zijn interventies in het voorkomen en verlagen van verzuim? 

Inhoud

In deze tweedaagse masterclass gaat u aan de slag met verzuimdata. Met theorie, oefeningen en praktijkcases leert u hoe u verzuimdata op effectieve wijze binnen uw organisatie inzet om verzuim continu te meten, analyseren, interpreteren en op te volgen. 

U leert welke streefwaarden u kunt toepassen op uw verzuimbeleid en hoe u de data verwerkt in heldere managementrapportage. Stap voor stap analyseert en interpreteert u de verzuimdata. Met deze analyses kunt u de juiste interventies aanbevelen, onderbouwd met een business case,  met de kosten en opbrengsten. Dat stimuleert uw organisatie om in actie te komen om het verzuim te voorkomen en verlagen.

Docent

Irma Doze is eigenaar van AnalitiQs en een expert in Customer Intelligence & HR Analytics. Ze heeft een achtergrond in datamanagement, marktonderzoek, (predictive) analytics en reporting. Ze helpt bedrijven die meer willen halen uit de ‘people’-data, met nieuwe inzichten om medewerkerstevredenheid én bottom-line resultaten te verbeteren. 

Irma deelt haar kennis en ervaring al jarenlang in bijeenkomsten en coaching. De combinatie van strategisch denken en hands-on uitvoering is haar favoriete manier van werken; de combinatie van theorie met cases en oefeningen is haar favoriete trainingsmethode.

Data

  • Dag 1 dinsdag 15 maart 2022 9.00 – 17.00 uur
  • Dag 2 dinsdag 29 maart 2022 9.00 – 17.00 uur

Datum en tijd

  • 15 maart 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Locatie

De Philharmonie
Oude Goirlese Weg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

  • minimaal 6
  • maximaal 12

HR-professionals en leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid  

Gezien het beperkte aantal deelnemers kan 1 persoon per organisatie deelnemen.

Kosten

Geen. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.