Masterclass: Viermaal vitaliteit en preventie

Beschrijving

Wilt u leren hoe u een succesvol en integraal vitaliteitsbeleid ontwikkelt dat echt het verschil maakt voor uw medewerkers? Dan is deze masterclass zeker iets voor u!

In vier online workshops van elk 1,5 tot 2 uur wordt u geïnspireerd en aangezet tot nadenken over vitaliteit, preventie en (werk)geluk. En dat niet alleen: stap voor stap leert u een passend en integraal vitaliteitsbeleid te ontwikkelen voor uw medewerkers.

Er is veel ruimte om met andere deelnemers te sparren en ideeën uit te wisselen.

Wat levert het op?

U krijgt al het gereedschap dat u nodig heeft om van start te gaan met uw vitaliteitsprogramma. Zo heeft u na afloop een compleet uitgewerkte Vitaalkalender die past bij uw organisatie en de behoeften van uw medewerkers. Met deze Vitaalkalender bent u verzekerd van een goede structuur, opbouw en intensiteit van uw vitaliteitsprogramma. Een programma dat medewerkers echt in beweging krijgt. Zowel fysiek als mentaal.

De masterclass bestaat uit vier workshops, tussentijdse opdrachten én na afloop helpen de trainers u om uw Vitaalkalender verder aan te vullen.

  • Workshop 1: Wat is de meerwaarde van vitaliteitsprogramma’s? Waarom is aandacht voor vitaliteit van vitaal belang? Theorie over werkgeluk, vitaliteit en preventie komt aan bod. Ook bespreken we de do’s en don’ts van vitaliteitsprogramma’s.
  • Workshop 2: De succesformule van integraal vitaliteitsbeleid: structurele aandacht voor vitaliteit en de intrinsieke motivatie van de medewerkers aanspreken. Hoe krijgt u alle medewerkers in beweging? Theorie en praktijk.
  • Workshop 3: Starten met de ontwikkeling van een integraal vitaliteitsbeleid (stappenplan). Wat wordt er al aangeboden en hoe brengt u dit samen? Welke praktische en concrete stappen gaat u zetten?
  • Workshop 4: U maakt een Vitaalkalender (jaarplan voor integraal vitaliteitsbeleid) die alle medewerkers in beweging brengt.

Tussen de workshops hebben de deelnemers in kleine groepjes contact met elkaar. U bespreekt de opdrachten en kunt elkaar verder inspireren en stimuleren. 

Vitaalkalender individueel doornemen

Na afloop van de laatste bijeenkomst plant u een afspraak in met de trainers. Dit is een creatieve sparsessie waarin zij u helpen met het (verder) invullen van uw Vitaalkalender. 

De trainers

De workshops worden gegeven door gedragswetenschapper en eigenaar van Tijd voor Mij, Wendy Grouve, samen met creatief strateeg Niels Perik. Zij hebben samen al succesvolle Vitaliteitsprogramma’s ontwikkeld voor HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf, Rijnstate, TriviumMeulenbeltZorg, Politie en vele andere organisaties.

Data workshops

●       Workshop 1: donderdag 20 januari 2022 om 10.00 uur

●       Workshop 2: donderdag 3 februari 2022 om 10.00 uur

●       Workshop 3: donderdag 17 februari 2022 om 10.00 uur

●       Workshop 4: donderdag 10 maart 2022 om 10.00 uur

Datum en tijd

  • 20 januari 2022 van 10:00 - 12:00 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van de webinars een toegangslink.

Deelnemers

Medewerkers die zich bezighouden met het onderwerp vitaliteit van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid.

Kosten

De masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.