Webinar: Flexibilisering van arbeid in de zorg

Beschrijving

Organisaties in zorg en welzijn willen kwalitatief goede zorg leveren. Dat moet gebeuren in een snel veranderende omgeving, met een krimpende arbeidsmarkt en een groeiende zorgvraag. Wat zijn mogelijkheden om het beschikbare personeel optimaal in te zetten, zowel binnen de organisatie als over organisatiegrenzen heen? 

Regionaal en landelijk geven organisaties en samenwerkingsverbanden op verschillende manieren vorm aan flexibilisering. Dit webinar is de start van een reeks publicaties met mooie voorbeelden van flexibilisering en een rapport met lessen, kansen en praktische handvatten voor organisaties die aan de slag willen met het thema of die hun aanpak willen verbeteren. 

Tijdens het webinar zullen GGzE en het RITZ (Regionale Inzet Tijdelijke Zorg) kennis en ervaringen delen. Ook geven we u al inzicht in de uitkomsten van het overkoepelende rapport en de lessen die uit de voorbeelden getrokken kunnen worden. 

Sprekers

  • Lennart Homan en Louise Pansier van Bureau HHM. Bureau HHM is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau dat wetenschappelijke kennis combineert met creativiteit. Ze maken grote maatschappelijke problemen helder en overzichtelijk, om daarmee vernieuwende oplossingen te ontwikkelen die de zorg beter organiseren. 
  • Robert van der Aa van GGzE presenteert de regionale dienstenpoule voor psychiatrische zorg buiten kantooruren, die zij samen met St. Anna Zorggroep, Catherina Ziekenhuis en Máxima MC hebben opgezet.
  • Marjan van de Wal vertelt hoe zorgorganisaties in de regio Midden- en West-Brabant zijn gestart met het platform RITZ (Regionale Inzet Tijdelijke Zorg). 

Datum en tijd

  • 19 oktober 2021 van 14:00 - 15:30 uur (verlopen)

Locatie

Webinar (link volgt na inschrijving)

Deelnemers

HR-professionals en andere geïnteresseerden van bij Transvorm aangesloten organisaties.

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.