Webinar: Omgaan met afscheid en rouw

Beschrijving

Medewerkers kunnen tijdens de periode dat ze voor uw organisatie werken te maken krijgen met afscheid en rouw. Dit heeft vaak een grote impact op de inzetbaarheid van de medewerker.

Programma 

Hoe begeleidt u een medewerker met een zieke naaste? Waar heeft iemand in rouw behoefte aan? Deze online inspiratiesessie geeft handvatten voor een zo goed mogelijke ondersteuning in de laatste fase en daarna. Wat zegt u wel en wat beter niet? In deze interactieve sessie is ruimte voor het delen van ervaringen en het bespreken van vragen. Het geeft ideeën en houvast voor het bespreken van een moeilijk onderwerp. Zodat u achteraf nooit hoeft te denken: 'Had ik maar…'.

Na deze sessie weet u waar iemand in een afscheidssituatie behoefte aan heeft. U leert hoe u een medewerker professioneel en persoonlijk kunt begeleiden.  En hoe u aan de verwachtingen van hem of haar kunt voldoen, zonder uw eigen doelen als werkgever uit het oog te verliezen.

Trainer

Sylvie Kroef is afscheidsontzorger en oprichter van LaVie. Ze schreef het boek 'Over Afscheid', met 100 ervaringen en tips bij verlies van een dierbare. Hiervoor hield zij gesprekken met 60 mensen die zelf ziek waren of iemand moesten loslaten. Zij vertelden hoe belangrijk het voor hen was om zelf de regie te behouden. Als afscheidsontzorger zoekt Sylvie lastige onderwerpen uit en geeft ze het laatste duwtje naar een waardevol gesprek. Sylvie's doel met LaVie is om praten over afscheid zo doodgewoon mogelijk te maken.

Datum en tijd

  • 8 november 2021 van 13:00 - 15:00 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

Leidinggevenden, HR professionals en casemanagers Verzuim van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame Inzetbaarheid. 

Kosten

Geen. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.