Transvorm Actueel: Digivaardig in de zorg

Beschrijving

Medewerkers die digitaal vaardig zijn, voelen zich in de digitale wereld net zo thuis als in de fysieke wereld. Zij gaan met een nieuwe digitale gadget enthousiast aan de slag of ervaren een uurtje achter de laptop als pure ontspanning. Het is dan moeilijk voor te stellen hoe weinig andere collega’s hebben met ICT.

Maar uit cijfers blijkt dat een grote groep medewerkers in de zorg heel weinig digitale vaardigheden heeft. En dat dit probleem speelt in alle zorg- en welzijnssectoren en op alle leeftijden en functieniveaus.

Het gevolg van onvoldoende digitale vaardigheden is dat medewerkers onzeker zijn, zich schamen, en collega’s niet lastig willen vallen. Er zijn zelfs mensen die de zorg hierdoor verlaten. Gebrek aan digitale vaardigheden kost tijd, zorgt voor fouten en verhoogt de werkdruk. Het vertraagt ook de adoptie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg betaalbaar te houden.

De Coalitie Digivaardig in de Zorg ondersteunt zorgorganisaties bij het digivaardiger maken van hun medewerkers.

Programma

Tijdens deze Transvorm Actueel vertelt Suzanne Verheijden u over de landelijk getoetste, succesvolle aanpak om medewerkers digivaardig te maken. Ze schetst het nut en de noodzaak van het thema digivaardig in de zorg en deelt ervaringen vanuit andere sectoren.

Als praktijkvoorbeeld uit de regio deelt GGZ Breburg hun aanpak van digitale vaardigheden en hun eerste ervaringen. 

Over de sprekers

Suzanne Verheijden is programmamanager digitale vaardigheden bij de Coalitie Digivaardig in de Zorg en eigenaar van Buro StrakZ. Buro StrakZ richt zich op de zorg van de toekomst en specifiek op wat dat vraagt van de zorgprofessional. Buro StrakZ inspireert, informeert en verwerkt de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en kansen in een passend aanbod voor zorgorganisaties en leidt onder andere digicoaches op.

Vanuit GGz Breburg delen Danny Bakx (manager ICT) en Jolanda Landman (programmamanager digitale vaardigheden) hun aanpak. GGz Breburg biedt specialistische behandeling en ondersteuning aan mensen met complexe psychiatrische problemen in de regio Midden- en West-Brabant.

Datum en tijd

  • 14 september 2021 van 14:00 - 15:30 uur (verlopen)

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

  • minimaal 10
  • maximaal 100

HR-professionals, adviseurs leren en ontwikkelen, leidinggevenden en andere geïnteresseerden van bij Transvorm aangesloten organisaties.

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht