Transvorm Actueel: Innoveren met het hoger onderwijs

Beschrijving

De zorg verandert. Niet in de laatste plaats door de toekomstige zorgprofessionals en technologische mogelijkheden en ontwikkelingen. Vlak voor de zomer(vakantie) vertellen de hogescholen Fontys en Avans u over hun aanpak om technologie-implementatie in de zorg te versnellen en de waardevolle inzet van technologie te borgen. Ze bieden u inspiratie om de toekomst van zorg eens met een andere bril te bekijken.

Tijdens dit interactieve webinar introduceren Silvia Enders en Miranda Rotmensen hun aanpak binnen PITCH  en het GET-lab. We bespreken de meest opvallende zaken, de belangrijkste trends en samenwerkingen tussen de industrie en zorg- en welzijnsorganisaties.

In hoeverre heeft technologie impact op de veranderende zorg en hoe bereidt het onderwijs de toekomstige zorgprofessional hier op voor? Hoe houden we de zorg efficiënt en betaalbaar? Hoe zetten we technologie in om meer mensgerichte zorg te leveren? Hoe kunnen we de zorgprofessional van de toekomst en de huidige professional samen laten leren?

Programma

We schetsen de veranderende zorg en de mogelijke inzet van technologie. We introduceren de werkwijze van PITCH en het GET-lab, inspireren met voorbeelden uit de praktijk en gaan met u in gesprek over de mogelijkheden die wij zien vanuit het onderwijs om technologie zinvol in te zetten in het werkveld. We verkennen samen de inzet van technologie binnen uw organisatie en de mogelijkheden daartoe.

Tip: Houd voorbeelden (zowel positieve als negatieve) van de inzet van technologie binnen uw organisatie tijdens het webinar bij de hand.

Over de sprekers

Silvia Enders is mede-oprichter en accountmanager van PITCH (Platform to Innovate Test & Connect in Health), het testcentrum van de Fontys Paramedische Hogeschool (FPH). Studenten van FPH gaan binnen PITCH aan de slag met testvraagstukken van zorginnoverende bedrijven om op deze manier kennis te maken met zorginnovaties en om het bedrijf te helpen hun zorginnovaties te versnellen.

Miranda Rotmensen is werkzaam binnen het GET-lab van Avans Hogeschool en de werkplaats Sociaal Domein. In het GET-lab delen de deelnemers hun ervaringen en ontdekken de mogelijkheden en onmogelijkheden van technologie. Studenten van de Academie voor Gezondheidszorg en van de Academies voor Sociale Studies gaan hier met elkaar in gesprek over ethische vraagstukken. Zij doen ervaring op met zorg en/of sociale technologie en onderzoeken de vragen die dat oplevert.

Datum en tijd

  • 8 juli 2021 van 09:00 - 11:00 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

  • minimaal 10
  • maximaal 100

Zorginnovators, leidinggevenden en andere medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties die zich bezighouden met het werkproces en geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van zorgtechnologie en zorginnovatie. 

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.