Tweedaagse training: Vitaal Leiderschap

Beschrijving

Vitale leiders zorgen voor een gezonde werkcultuur. Het resultaat? Een toename in betrokkenheid, prestaties en vitaliteit. Om een vitale leider te worden is het van groot belang dat je ook vitaal bent. Tijdens de tweedaagse training Vitaal Leiderschap leert u uw vitaliteit te managen én uw medewerkers te stimuleren om dit ook te doen. U krijgt de handvatten om energie op te laden en leert te signaleren of medewerkers willen veranderen, wat daarvoor nodig is en hoe u het gesprek over vitaliteit aangaat.

Programma

Trainingsdag 1: Persoonlijke vitaliteit

Tijdens de eerste trainingsdag staat uw persoonlijke vitaliteit en energiemanagement centraal. We gaan in op vier energiegebieden: fysiek, mentaal, sociaal en zingevend. Wat is vitaliteit en hoe vitaal ben ik eigenlijk? Welke signalen van stress of verminderde vitaliteit herken ik bij mezelf? Hoe zit het met de kwaliteit van mijn slaap en ontspanning? U leert te leven naar een eigen plan. U ontdekt (voor het eerst óf opnieuw) hoe u zingeving kunt ervaren in het werk. 

Trainingsdag 2: Vitaliteit van anderen

Tijdens de tweede trainingsdag staat de vitaliteit van de medewerker centraal. U wordt zich bewust van signalen bij medewerkers. Samen met een trainingsacteur oefent u in het herkennen en inspelen op signalen, het voeren van een effectieve dialoog, het creëren van verbinding en het opbouwen van vertrouwen. Het werken aan een ‘geaccepteerde coachrelatie’ is van belang om als leidinggevende écht wat te kunnen betekenen voor de vitaliteit van medewerkers.

Resultaat

Na afloop van deze training:

  • Bent u zich bewust van het belang van de voorbeeldrol als vitaal leider en wat dit uzelf en het team op kan leveren. 
  • Voelt u zich intrinsiek gemotiveerd en zelfverzekerd om te veranderen, voor uzelf en voor de medewerkers.
  • Voelt u het belang van luisteren en vertrouwen opbouwen als sleutel tot vitaal leiderschap en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
  • Weet u hoe u uw vier energiebronnen kunt ontwikkelen en invloed kunt hebben op die van uw medewerkers.
  • Weet u hoe u een relatie opbouwt waarin u invloed kunt hebben op de vitaliteit van uw medewerkers.

Spreker

Mark Siegenbeek van Heukelom van Vitaliteitsbureau Adaptics is trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij helpt mensen hun doel te vinden en vanuit daar te leven. Mark is auteur van de bestseller Is dit het nou? en Helemaal naar de meditering.

Datum en tijd

  • 18 oktober 2021 van 09:00 - 16:30 uur (verlopen)
  • 1 november 2021 van 09:00 - 16:30 uur

Locatie

De Philharmonie
Oude Goirleseweg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

  • minimaal 9
  • maximaal 12

Leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met activiteitenpakket 4: Duurzame Inzetbaarheid.

Er is veel belangstelling voor activiteiten. Om iedereen een kans te geven verlenen we bij overinschrijving aan max. 1 deelnemer per organisatie toegang.

Kosten

De masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.