Lancering Toolbox Onboarding

Beschrijving

U kunt als bij Transvorm aangesloten organisatie met Activiteitenpakket 2 exclusief gebruik maken van de nieuwe Toolbox Onboarding. Deze toolbox is ontwikkeld door collega-werkgeversorganisatie DeRotterdamseZorg in samenwerking met een aantal zorg en welzijnsorganisaties. In de toolbox vindt u een variatie aan instrumenten die u kunnen ondersteunen bij het onboardingsproces in uw organisatie. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we graag de toolbox aan bij Transvorm aangesloten organisaties.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de teaser van deze toolbox.

Programma

  • Het belang van een goede onboarding: blik op de ontwikkelingen regionale arbeidsmarkt door Aniek van der Meulen Bosma (beleidsadviseur en onderzoeker bij Transvorm).
  • Lancering van de Toolbox Onboarding: Anneke van Dixhoorn (projectleider bij Transvorm) legt uit wat het doel van de toolbox is, hoe deze tot stand is gekomen en hoe u deze in uw eigen organisatie kunt inzetten.  Ze neemt u mee in hoe de toolbox eruit ziet en hoe deze werkt.
  • Inkijkje in de Toolkit Mentorschap: bekwaam en vitaal personeel werven en behouden is dé grootste actuele opgave in de zorgsector. Drie ouderenzorgorganisaties in de regio Noordoost-Brabant (Van Neynsel, St.Jozefoord en Laverhof) hebben ervaring met een succesvolle interventie: de inzet van mentoren. Samen hebben zij een online toolkit mentorschap ontwikkeld. Op deze site delen zij praktische tools om mentorschap als onderdeel van het onboardingsproces in te zetten in de eigen organisatie. 

Anneke van Dixhoorn sluit de bijeenkomst af met een blik op de toekomst van de toolbox. Hoe krijgt u toegang? Op welke manieren kunt u hiermee aan de slag in uw organisatie? En wat heeft Transvorm de komende maanden op het programma staan op het gebied van onboarding?

 

Datum en tijd

  • 20 mei 2021 van 14:00 - 15:30 uur

Locatie

Online (via Zoom). U ontvangt voor aanvang een toegangslink.

Deelnemers

HR-professionals, recruiters en leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 2: Selectie, instroom, mobiliteit en loopbaanondersteuning. 

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.