Training 'Jobcraften: een leukere baan zonder weg te gaan'

Beschrijving

Deze training vindt plaats op 9 en 30 maart met een terugkomsessie op 20 april.

Aan de slag met werkplezier en zelfregie van uw medewerkers? In deze training leert u hoe u met een medewerker, kort en krachtig, een individueel jobcrafttraject doorloopt, met behulp van het Transvorm Loopbaan Portal.

Jobcraften

Jobcraften is een laagdrempelige methodiek die snel tot concrete en positieve resultaten leidt in werkplezier en zelfregie van medewerkers. Met (kleine) veranderingen vergroten medewerkers het werkplezier en vinden zij mogelijkheden om het werk interessant en uitdagend te houden. 

De kracht van de methodiek is het visueel maken van het takenpakket in relatie tot talenten, waarden, interesses en werkrisico’s. Hierbij wordt gebruikgemaakt van verschillende vragenlijsten uit het Transvorm Loopbaan Portal. Het is een gestructureerde en tegelijkertijd intuïtieve en associatieve aanpak. Werknemers ervaren de methodiek daardoor als speels én met diepgang.

De medewerker krijgt praktische en concreet handvatten om in zijn of haar werk nieuwe uitdagingen te realiseren, problemen op te lossen en het werk beter te laten aansluiten bij talenten, interesses en waarden. 

Train de coach

De training is gebaseerd op de volgende invalshoeken:

1. kennis over jobcraften en het Transvorm Loopbaan Portal
2. zelf ervaren wat de methodiek jobcraften inhoudt
3. overdragen van het geleerde en werken met een proefpersoon

U leert de zes stappen van het jobcraftproces toe te passen. We werken met een aantal concepten vanuit het jobcraften, waardoor u ook de diepgang van de methodiek leert kennen. We oefenen met het concreet toepassen en de valkuilen die u kunt tegenkomen. Ook de succesfactoren van een traject bespreken we. Daarbij maken we graag ruimte voor de ervaringen en expertise van de deelnemers aan de training. Huiswerkopdrachten horen ook bij deze training. Eerdere deelnemers waren enthousiast en hebben de training ervaren als een goede combinatie van theorie, oefenen en leren van elkaar. 

Reacties van deelnemers:

“Heel afwisselend en dynamisch, praktisch toepasbaar ook. Heb altijd een voorkeur voor ‘live’ trainingen, maar vond de training in de online versie echt prima.”

“Eerlijk gezegd was ik aangenaam verrast door het loopbaanportaal van Transvorm. Ik gebruikte het niet, maar ga er zeker meer gebruik van maken, ook tijdens loopbaancoaching.”

“Kleine inzichten of veranderingen kunnen een heleboel verschil maken in iemands takenpakket. Complimenten voor de training!”

Programma

Dagdeel 19 maart: theorie jobcraften - opbouw jobcrafttraject in 6 stappen - vragenlijsten Transvorm Loopbaan Portal – proeftraject opstarten. 

Dagdeel 230 maart: de 4 pijlers van het jobcraften – basisbehoeften werk – jobcraft experiment – do’s en don’ts voor de coach. 

Terugkomsessie20 april: ervaringen proeftraject uitwisselen – verdiepingsthema’s – inbedding organisatie – rol leidinggevende. 

Datum en tijd

  • 9 maart 2021 van 09:00 - 13:00 uur
  • 30 maart 2021 van 09:00 - 13:00 uur
  • 20 april 2021 van 09:00 - 11:00 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang een toegangslink.

Deelnemers

  • minimaal 10
  • maximaal 20

(Loopbaan) coaches, HR-professionals, opleiders, duurzaam inzetbaarheid adviseurs, leidinggevenden en alle professionals die zich met de ontwikkeling van medewerkers bezighouden en waarvan de organisatie Activiteitenpakket 2 - Selectie, instroom, mobiliteit en loopbaanondersteuning, afneemt. 

Kosten

Geen. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.