Transvorm Actueel: Maak kennis met Werk als Waarde (VOL)

Beschrijving

Dit webinar is vol. 

Mensen die werk doen dat waardevol voor hen is, voelen zich mentaal en fysiek gezonder, zijn productiever, verzuimen minder en zijn minder geneigd om op zoek te gaan naar ander werk. Werk als Waarde (Capability model) is een methode die op veel manieren effect heeft op de organisatie en het welzijn van de medewerkers.

De benadering is ontwikkeld door een groep samenwerkende universiteiten onder leiding van professor Jac van der Klink. Het doel van Werk als Waarde is het verlagen van de ervaren werkdruk en het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het uitgangspunt is dat werk waarde moet toevoegen voor zowel de organisatie als de medewerker. Hierbij gaat het om de individuele medewerker (vaardigheden en motivatie) en de werkcontext (die de mogelijkheden moet bieden deze toe te passen). Deze benadering is bedoeld om in de praktijk te analyseren wat medewerkers in hun werk belangrijk en waardevol vinden. Daarnaast onderzoekt het wat medewerkers willen bereiken in een bepaalde werkcontext, of zij in staat zijn dit uit te voeren en of ze door de werkcontext in staat gesteld worden om dit te doen.

Programma

In deze online sessie maakt u kennis met de grondbeginselen van de Werk als Waarde benadering. De methode geeft u een instrument om op een plezierige manier met medewerkers te praten over wat zij waardevol vinden en hoe zowel de organisatie als zijzelf daaraan kunnen bijdragen. We geven een korte uitleg over de theoretische basis en besteden vooral veel aandacht aan de toepassing ervan in de praktijk van zorg en welzijn. 

Trainer

Patricia van Casteren is registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid bij Ascender. Ze doet promotieonderzoek naar duurzame inzetbaarheid en de Werk als Waarde benadering.

Transvorm en Werk als Waarde

Sinds oktober 2019 werkt Transvorm, voor een periode van 5 jaar, samen met de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid (AWAG) van Tranzo. Dit is het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, Tilburg University. Binnen de AWAG wordt actief samengewerkt tussen wetenschap en praktijk in onderzoek en kennisuitwisseling. In veel van het onderzoek staat het Capability model of Werk als Waarde model centraal.

Masterclass

Uitgebreider kennismaken met het Werk als Waarde model? Op 14 en 21 april 2021 bent u welkom bij de Tweedaagse masterclass Werk als Waarde gespreksmethodiek.

Datum en tijd

  • 4 februari 2021 van 10:00 - 12:00 uur (verlopen)

Locatie

Online (via Zoom). U ontvangt voor aanvang een toegangslink.

Deelnemers

HR-professionals, leidinggevenden, OR-leden van bij Transvorm aangesloten organisaties.

Kosten

Geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht