Transvorm Actueel: Meer uren werken

Beschrijving

“Als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, kan dat een oplossing zijn voor de personeelstekorten in de sector”, denkt Wieteke Graven van Stichting het Potentieel Pakken.

In zorg en welzijn wordt veel gewerkt met deeltijdcontracten. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo werken er veel vrouwen in de sector. Zij werken over het algemeen minder uren dan mannen. Voor medewerkers die meer willen werken is dat niet altijd mogelijk. Hierdoor blijft veel arbeidspotentieel onbenut. Het mogelijk maken van meer uren en grotere contracten kan op korte termijn bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort. 

Bovendien hebben we in de coronatijd een gigantische flexibiliteit en veerkracht van medewerkers gezien ten aanzien van hun werkuren. Hoe kunnen we dit vasthouden? 

Wilt u meer weten over dit thema en samen denken in mogelijkheden? Meld u dan aan voor Transvorm Actueel. Deze digitale bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Actie Leer Netwerk (ALN). Zij helpen partijen die met vernieuwende initiatieven de personeelstekorten aanpakken. Zo draagt het bij aan voldoende en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn. 

Programma

Na een presentatie van ambassadeur van ‘Meer uren werken’ Wieteke Graven, gaan we in gesprek met organisaties die actief zijn met dit thema, waaronder Thebe, Zorggroep Elde Maasduinen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ’s Heeren Loo. Het programma is interactief en wordt begeleid door dagvoorzitter Marijke Roskam. 

Digitale inloop: vanaf 8.45 uur.

Sprekers

Wieteke Graven is ambassadeur van het thema ‘Meer uren werken’ van Stichting het Potentieel Pakken. Zij houdt zich al enkele jaren bezig met de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt, en sinds kort met het thema deeltijdwerk in de zorg.

Marijke Roskam is (digitale) dagvoorzitter en heeft meerdere keren bijeenkomsten geleid over dit onderwerp. Zij helpt ons om samen een goed online gesprek te voeren en hiermee de mogelijkheden van dit thema te verkennen. 

Datum en tijd

  • 16 september 2020 van 09:00 - 11:00 uur (verlopen)

Locatie

Online, via Zoom. U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een toegangslink.

Deelnemers

HR-adviseur, HR-managers, leidinggevenden en andere medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties en geïnteresseerden uit het netwerk van ALN.

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht