Online masterclass ‘Werkplekleren met leertechnologie’

Beschrijving

Verandering is de enige constante in zorg en welzijn. Zo verandert de behoefte van patiënten en krijgen zij meer regie over hun leven. Veel zorgvragen zijn complex en vragen nadrukkelijk om een multidisciplinaire benadering. Ook verandert kennis over zorg en aanpak sneller, zijn er veranderende eisen vanuit overheid, wetgeving en zorgverzekeraars en krijgt technologie binnen de zorg een steeds prominentere rol.

Al deze veranderingen hebben ook veel impact op zorgorganisaties en de manier van leren, werken en presteren. Medewerkers hebben behoefte aan andere, aantrekkelijke manieren van leren en ontwikkelen: Vanuit de werksituatie, met interactie, passend bij de uitvoering van taken en verantwoordelijkheden. Ook willen ze ervaringen en expertise met elkaar kunnen delen.

Om in te kunnen spelen op deze veranderingen is het noodzakelijk om opleiden nóg beter te laten aansluiten op alle ontwikkelingen op de werkvloer en de wensen van de professional.

Werkplekleren met leertechnologie kan het leren en ontwikkelen van professionals optimaal faciliteren.

Werkplekleren met leertechnologie

Werkplekleren is ervaringsgericht leren, waarbij werksituaties worden omgezet naar leersituaties. Door de inzet van leertechnologie, kunnen medewerkers op ieder moment met en van elkaar leren. Een beproefde methode die wordt gebruikt bij het implementeren van werkplekleren is het Model van Werkplekleren met Leertechnologie.

Programma

Tijdens deze online masterclass leert u meer over het nieuwe leren en ontwikkelen, waarin volop gebruik wordt gemaakt van leertechnologie en online leeromgevingen.

  • U ervaart op een interactieve manier het Model van Werkplekleren met Leertechnologie.
  • De theoretische inzichten achter het model worden besproken en u kunt de leerprincipes zelf ervaren.
  • U leert hoe een werksituatie omgezet wordt in een leersituatie.

Spreker

Deze masterclass wordt verzorgd door Rens van den Berg, expert werkplekleren bij CSS Breda, onderdeel van SDB Academy.

Datum en tijd

  • 22 september 2020 van 13:30 - 15:00 uur (verlopen)

Locatie

Online (via MS Teams)

Deelnemers

Medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD.

Kosten

Deze online masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht