(VOL) Tweedaags webinar ‘Overtuigend in dialoog: samen werken aan verandering’ - voor leidinggevenden en lijnmanagers

Beschrijving

Deze webinar is vol. Er is nog een editie van dit webinar op 7-14 december.

Let op: vanwege de ontwikkelingen rondom corona is de locatie en duur van deze bijeenkomst aangepast. Deelnemers ontvangen hierover bericht van Transvorm. 

Veranderingen in zorg en welzijn vragen flexibiliteit van u als leidinggevende én van uw medewerkers. Denk aan vergrijzing, tekorten aan zorgpersoneel, digitalisering en robotisering én een groeiend aantal samenwerkingsverbanden. Hoe krijgt u mensen mee met die veranderingen? Hoe voert u gesprekken met medewerkers over de impact van veranderingen? Benadert u startende millenials daarin anders dan ervaren teamleden? En hoe worden medewerkers positief beïnvloed?

Tijdens deze workshop leert u meer over het voeren van gesprekken met medewerkers. Aan de orde komen bijvoorbeeld hun rol bij het realiseren van veranderingen, het ontwikkelen van competenties en talenten, en de noodzakelijke gevolgen daarvan op gedrag.

Na afloop van de workshop weet u:

  • wat het belang is van vertrouwen en het zijn van een gelijkwaardige gesprekspartner;
  • wat het effect is van gedrag en non-verbale communicatie;
  • wat de basisvaardigheden zijn van situationeel leidinggeven (Blanchard).

U kunt:

  • gesprekken met medewerkers goed voorbereiden en opstarten;
  • met een objectieve houding het gesprek leiden (regie-rol);
  • medewerkers laten ontdekken waar talenten liggen;
  • een slechte boodschap brengen en omgaan met weerstand;
  • met de juiste aandacht het persoonlijke welzijn van uw medewerkers bevorderen (ook niet face-to-face);

Charlotte van den Wall Bake laat zien hoe u vertrouwen en gelijkwaardigheid binnen gesprekken creëert. U leert werken met een aanpak die rekening houdt met verschillende generaties binnen uw teams. Bovendien ontvangt u modellen en checklists, die helpen uw rol als leidinggevende tijdens, maar ook na afloop van de crisis te versterken en de positieve sfeer binnen uw team te bewaken. 

Over de trainer

Charlotte van den Wall Bake begeleidt medewerkers en teams bij personele en teamvraagstukken. Als ervaren (team)coach en trainer ligt haar ervaring met name bij vraagstukken op het gebied van interpersoonlijke communicatie, gedrag en samenwerken. Charlotte biedt geen pasklare oplossingen, maar leert haar klanten ontdekken hoe ze zélf aan de slag kunnen. Het resultaat hiervan is dat mensen, teams en organisaties in beweging komen én blijven, met direct merkbare positieve consequenties.

Andere workshops voor lijnmanagers en leidinggevenden


Dit webinar is verspreid over twee dagen.

Datum en tijd

  • 24 november 2020 van 09:00 - 12:30 uur (verlopen)
  • 2 december 2020 van 09:00 - 12:30 uur (verlopen)

Locatie

Webinar (link volgt na inschrijving)

Deelnemers

Lijnmanagers en leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 2: Selectie, instroom, mobiliteit, loopbaanbegeleiding en/of Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD.

Dit webinar is onderdeel van een reeks van 3 workshops, die u, afhankelijk van het gekozen activiteitenpakket van uw organisatie, gezamenlijk of los van elkaar kunt volgen. Informeer bij HR welke activiteitenpakketten uw organisatie bij Transvorm afneemt.

Kosten

Deze training is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 2 en/of 3. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.