Webinar ‘Werkdruk te lijf: werken aan werkgeluk’ - voor leidinggevenden en lijnmanagers

Beschrijving

Let op: vanwege de ontwikkelingen rondom corona is de locatie en duur van deze bijeenkomst aangepast. Deelnemers ontvangen hierover bericht van Transvorm. 

Bijna 44 procent van de medewerkers in zorg en welzijn ervaart een hoge werkdruk, zo meldde het CBS in 2019. Ook het aantal burn-outs neemt flink toe. Dit leidt tot uitval en hoge kosten voor de werkgever. Gelukkige medewerkers zijn beter bestand tegen stress, meer betrokken, coöperatiever, innovatiever, creatiever en werken beter samen. Hoe wordt stress bespreekbaar gemaakt en hoe kunt u de werkdruk binnen de organisatie terugdringen? En hoe wordt werkgeluk gestimuleerd om de betrokkenheid te verhogen, verzuim te verlagen en prestaties van teams te verbeteren?

Na afloop van de workshop weet u:

  • wat de 5 pijlers van welzijn en de oorzaken van (werk)stress zijn;
  • de impact van de levensfase op het ervaren van werkdruk;
  • wat de impact van werkgeluk is op de betrokkenheid en productiviteit. 

U kunt:

  • signalen herkennen van stress bij medewerkers en dat bespreekbaar maken;
  • voorkomen dat een te hoge werkdruk bij medewerkers leidt tot stress;
  • (werk)stress met medewerkers bespreken en zo een dreigende burn-out voorkomen;
  • concreet aan de slag met de pijlers van werkgeluk voor jezelf en binnen een team;
  • een cultuur creëren waarin werkgeluk normaal is.

Alle kennis wordt toegelicht met video’s, praktijkvoorbeelden, modellen en oefeningen. Bovendien laten de trainers zien hoe het Transvorm Loopbaan Portal en de instrumenten 'Stap op één' en 'Sterk in je werk' kunnen helpen bij het stimuleren van vitaliteit en werkgeluk. Daardoor wordt de betrokkenheid en weerbaarheid van medewerkers versterkt.

Over de trainers

Guillerm van der Lans adviseert en begeleidt grotere werkgevers bij het maken van strategische en beleidsmatige keuzes op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Hij verbindt de gekozen visie van de werkgever op dit thema aan de organisatiedoelstellingen, om zo maximaal gebruik te maken van de inzet en het potentieel van de medewerkers. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses, seminars en trainingen op o.a. het gebied van werkgeluk en grip op werkstress.

Fennande van der Meulen is trainer, spreker en werkgelukdeskundige bij Happy Office, dat organisaties en teams ondersteunt bij het creëren van een gelukkigere werkcultuur.   

Andere workshops voor lijnmanagers en leidinggevenden

Datum en tijd

  • 3 november 2020 van 09:00 - 12:30 uur
  • 10 november 2020 van 09:00 - 12:30 uur

Locatie

Webinar (link volgt na inschrijving)

Deelnemers

Lijnmanagers en leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid.

Deze dag is onderdeel van een reeks van 3 workshops, die u, afhankelijk van het gekozen activiteitenpakket van uw organisatie, gezamenlijk of los van elkaar kunt volgen. Informeer bij HR welke activiteitenpakketten uw organisatie bij Transvorm afneemt.

Kosten

Deze training is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met activiteitenpakket 4. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.