Workshop ‘Onboarding en reboarding: werken aan betrokken medewerkers’ - voor leidinggevenden en lijnmanagers

Beschrijving

De coronacrisis leidt tot verandering bij veel organisaties. Hoe neemt u medewerkers daar zorgvuldig in mee? Een goede onboarding zorgt voor een positieve eerste ervaring met de organisatie. Misschien nog wel belangrijker in deze tijden is reboarding van huidige medewerkers. Reboarding bestaat uit activiteiten die medewerkers helpen bij veranderingen binnen een organisatie.

Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat de kans op slagen van een reorganisatie acht keer groter is als het management open communiceert over de verandering. En ruim vijf keer groter als er een ‘veranderverhaal’ is en medewerkers weten hoe ze kunnen bijdragen. 

Na afloop van deze workshop weet u:

  • welke fases een nieuwe medewerker doorloopt en welke belangrijke contactmomenten daarbij horen;
  • wat die fases voor u kunnen betekenen;
  • wat het belang is van een sterk werkgeversmerk bij het werven van nieuwe medewerkers;
  • hoe u een een effectief on- en reboardingprogramma opstelt;
  • wat de rol is van teamleden als ambassadeurs van de organisatie;
  • hoe u behoud stimuleert en uitstroom voorkomt;

U kunt:

  • aan de slag met uw 100 dagen plan voor onboarding en reboarding;
  • nieuwe medewerkers begeleiden bij het maken van een snelle start;
  • teams coachen op een snelle integratie van nieuwe collega’s;

 Daarmee legt u de basis voor een diepgaande betrokkenheid bij uw organisatie.

Over de trainer

Bea Aarnoutse is managing director en heeft meer dan twintig jaar managementervaring aan zowel bureau- als klantzijde. Ze is auteur van het boek 'Alignment 2.0' en is een expert op het gebied van employer branding, alignment van medewerkers, interne communicatie en verander- en reputatiemanagement. Ze adviseert communicatie- en HR-professionals.

Andere workshops voor lijnmanagers en leidinggevenden

Datum en tijd

  • 15 oktober 2020 van 09:30 - 16:30 uur

Locatie

De Philharmonie
Oude Goirleseweg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

Lijnmanagers en leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 2: Selectie, instroom, mobiliteit, loopbaanbegeleiding.

Deze dag is onderdeel van een reeks van 3 workshops, die u, afhankelijk van het gekozen activiteitenpakket van uw organisatie, gezamenlijk of los van elkaar kunt volgen. Informeer bij HR welke activiteitenpakketten uw organisatie bij Transvorm afneemt.

Kosten

Deze training is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 2. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.