Webinar ‘Onboarding en reboarding: werken aan betrokken medewerkers’ - voor leidinggevenden en lijnmanagers

Beschrijving

Let op: vanwege de ontwikkelingen rondom corona is de locatie en duur van deze bijeenkomst aangepast. Deelnemers ontvangen hierover bericht van Transvorm. 

De coronacrisis leidt tot verandering bij veel organisaties. Hoe neemt u medewerkers daar zorgvuldig in mee? Een goede onboarding zorgt voor een positieve eerste ervaring met de organisatie. Misschien nog wel belangrijker in deze tijden is reboarding van huidige medewerkers. Reboarding bestaat uit activiteiten die medewerkers helpen bij veranderingen binnen een organisatie.

Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat de kans op slagen van een reorganisatie acht keer groter is als het management open communiceert over de verandering. En ruim vijf keer groter als er een ‘veranderverhaal’ is en medewerkers weten hoe ze kunnen bijdragen. 

Na afloop van deze workshop weet u:

 • welke fases een nieuwe medewerker doorloopt en welke belangrijke contactmomenten daarbij horen;
 • wat die fases voor u kunnen betekenen;
 • wat het belang is van een sterk werkgeversmerk bij het werven van nieuwe medewerkers;
 • hoe u een een effectief on- en reboardingprogramma opstelt;
 • wat de rol is van teamleden als ambassadeurs van de organisatie;
 • hoe u behoud stimuleert en uitstroom voorkomt;

U kunt:

 • aan de slag met uw 100 dagen plan voor onboarding en reboarding;
 • nieuwe medewerkers begeleiden bij het maken van een snelle start;
 • teams coachen op een snelle integratie van nieuwe collega’s;

 Daarmee legt u de basis voor een diepgaande betrokkenheid bij uw organisatie.

Over de trainer

Millennial Wenda Bolink ziet zichzelf als optimist met een scherpe blik. Wenda wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en werkte daarom enkele jaren als consultant binnen de overheid. Daar besloot Wenda dat werk meer moet betekenen dan zekerheid. Namelijk: een experience die aansluit bij haar identiteit, purpose, wensen en behoeften. Dat wil ze ook mogelijk maken voor anderen. Als strategy consultant helpt zij organisaties bij het vertalen van hun ambities naar een awe-inspiring employee experience gedurende de gehele employee journey. 

Andere workshops voor lijnmanagers en leidinggevenden

Datum en tijd

 • 15 oktober 2020 van 09:00 - 12:30 uur (verlopen)
 • 27 oktober 2020 van 09:00 - 12:30 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

Lijnmanagers en leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 2: Selectie, instroom, mobiliteit, loopbaanbegeleiding.

Deze webinar is onderdeel van een reeks van 3 workshops, die u, afhankelijk van het gekozen activiteitenpakket van uw organisatie, gezamenlijk of los van elkaar kunt volgen. Informeer bij HR welke activiteitenpakketten uw organisatie bij Transvorm afneemt.

Kosten

Deze webinar is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 2. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.