Webinar - Leidinggeven in een rollercoaster

Beschrijving

Leidinggevenden hebben gedurende de coronacrisis meer dan ooit een cruciale rol binnen de organisatie. Wie goed omgaat met de emoties van medewerkers bouwt daarmee aan hun mentale veerkracht. Aan het vermogen om positief, strijdbaar en sterk te blijven. En om ‘terug te veren’ na deze uitdagende periode en de positieve effecten op de teamresultaten vast te houden. Maar hoe moeten leidinggevenden die rol nu invullen? Hoe kan de spirit binnen (zelfstandig werkende) teams positief worden beïnvloed? Wat is de invloed van afstand? En welke interventies kunt u inzetten, die ook na de crisis een blijvend positief effect op de organisatie hebben?

Webinar 

Tijdens dit webinar geeft Charlotte van den Wall Bake antwoord op die vragen. Zij legt onder andere uit wat de impact van authenticiteit, vertrouwen, zelfregie van medewerkers en samenwerking is op het succes van teams. Ook laat zij zien hoe aandacht, waardering en het geven van vrijheid en verantwoordelijkheid ervoor zorgen dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid durven nemen en gebruik gaan maken van eigen (verborgen) kwaliteiten.

 U krijgt daarbij onder andere praktische tips en adviezen, die helpen om

  • (zelfstandig werkende) teams richting te geven en medewerkers zichzelf daarbinnen te ontwikkelen;
  • met de juiste aandacht het persoonlijke welzijn van medewerkers te bevorderen, zelfs als dat niet altijd face-to-face kan;
  • open en eerlijk met teamleden te communiceren en duidelijke feedback te geven;
  • de juiste interventies in te zetten, die bijdragen aan het creëren van vertrouwen, betrokkenheid en een positieve teamspirit.

Bovendien ontvangt u modellen en checklists, die helpen uw rol als leidinggevende tijdens, maar ook na afloop van de crisis te versterken en de positieve spirit binnen het team te verbeteren.

Spreker

Charlotte van den Wall Bake begeleidt medewerkers en teams bij personele- en teamvraagstukken. Als ervaren (team)coach en trainer ligt haar ervaring met name bij vraagstukken op het gebied van interpersoonlijke communicatie, gedrag en samenwerken. Charlotte biedt geen pasklare oplossingen, maar leert haar klanten ontdekken hoe ze zélf aan de slag kunnen. Het resultaat hiervan is dat mensen, teams en organisaties in beweging komen én blijven, met direct merkbare positieve consequenties.

Andere webinars

Omgaan met werkstress en werkgeluk – 26 mei

Datum en tijd

  • 19 mei 2020 van 10:00 - 11:00 uur (verlopen)

Locatie

Online

Deelnemers

Leidinggevenden, lijnmanagers en HR van bij Transvorm aangesloten organisaties met pakket 3 – strategisch HRM en HRD.

Kosten

Geen.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht