Webinar - Omgaan met werkstress en werkgeluk

Beschrijving

De corona-uitbraak heeft onze levens en ons werk van de ene op de andere dag sterk veranderd. Sommige medewerkers reageren goed op deze verandering en weten hun weg wel te vinden. Voor anderen is de impact enorm. Zij voelen zich geïsoleerd in hun werkomgeving of angstig en ervaren een toenemende werkdruk. Ook kunnen zij moeite hebben met een gezonde werk-privé balans of lukt het niet om gefocust op het werk te blijven. Voor lijnmanagers, leidinggevenden en HR ligt er dan ook een uitdaging om hun medewerkers goed te begeleiden en weerbaarder te maken voor deze nieuwe manier van werken. Op welke manier blijven medewerkers vitaal en betrokken? En hoe voorkomt u dat medewerkers uitvallen door lichamelijke klachten, stressfactoren en/of zich geïsoleerd voelen.

Webinar

Tijdens dit webinar legt Charlotte van den Wall Bake uit hoe u als lijnmanager, leidinggevende of HR manager medewerkers begeleidt, die worstelen met de veranderende omstandigheden van deze tijd. Aan de hand van het Job Demands-Resources (JDR) model legt zij uit hoe u het welzijn en de betrokkenheid van uw teamleden als leidinggevende positief kunt beïnvloeden. 

U krijgt onder andere praktische tips en adviezen die helpen om:

  • signalen van stress in een vroegtijdig stadium op te merken;
  • de invloed van stressoren, energiebronnen en leefstijlelementen uit het JDR model te begrijpen en beïnvloeden;
  • medewerkers te begeleiden bij het in balans brengen van werk en privé;
  • te voorkomen dat medewerkers uitvallen door lichamelijke of psychische klanten.

Bovendien laat Charlotte zien hoe het Transvorm Loopbaan Portal en de instrumenten ‘Stap op één’ en ‘Sterk in je werk!’  kunnen helpen bij het stimuleren van vitaliteit en werkgeluk, waardoor de betrokkenheid en weerbaarheid van medewerkers wordt versterkt. 

Spreker

Charlotte van den Wall Bake begeleidt medewerkers en teams bij personele- en teamvraagstukken. Als ervaren (team)coach en trainer ligt haar ervaring met name bij vraagstukken op het gebied van interpersoonlijke communicatie, gedrag en samenwerken. Charlotte biedt geen pasklare oplossingen, maar leert haar klanten ontdekken hoe ze zélf aan de slag kunnen. Het resultaat hiervan is dat mensen, teams en organisaties in beweging komen én blijven, met direct merkbare positieve consequenties.

Andere webinars

Leidinggeven in een rollercoaster – 19 mei

Datum en tijd

  • 26 mei 2020 van 10:00 - 11:00 uur (verlopen)

Locatie

Online

Deelnemers

Leidinggevenden, lijnmanagers en HR van bij Transvorm aangesloten organisaties met pakket 4 – duurzame inzetbaarheid.

Kosten

Geen.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht