Workshop Vroegsignalering psychische klachten - GEANNULEERD

Beschrijving

Vitale medewerkers bruisen van de energie en zijn mentaal weerbaar. Ze zitten lekker in hun vel, hebben passie voor hun werk en plezier in het leven. Investeren in mentale fitheid zorgt niet alleen voor gemotiveerd personeel, maar draagt ook bij aan lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Maar hoe merk je als leidinggevende dat een medewerker niet lekker in zijn vel zit? En hoe maak je dat bespreekbaar?

Door vroegtijdig signalen te herkennen en bespreken kun je een potentieel probleem snel aanpakken. Maar wanneer het om de psychische gezondheid van een medewerker gaat, blijkt de drempel voor veel leidinggevenden hoog om het ter sprake te brengen. Dat is jammer, want in een tijd waarin burn-out beroepsziekte nummer 1 is, kan het vroegtijdig herkennen en bespreken van psychische klachten hét verschil zijn tussen een vitale of zieke medewerker.

Tijdens deze workshop leren leidinggevenden, casemanagers en HR professionals:

  • hoe ze vroegtijdig kunnen opmerken dat een medewerker niet lekker in zijn vel zit;
  • hoe ze dit bespreekbaar kunnen maken;
  • welke acties ze kunnen ondernemen om psychisch verzuim, zoals burn-out, te kunnen voorkomen.

Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en met de trainer en elkaar in gesprek te gaan over hoe je kunt omgaan met dilemma's rondom deze (vroegtijdige) aanpak van psychische klachten bij medewerkers.

Deze workshop wordt verzorgd door Suzy Willems, senior registerpsycholoog arbeid en gezondheid bij Vitalmindz.

Datum en tijd

  • 10 september 2020 van 09:30 - 12:30 uur (verlopen)

Locatie

Transvorm
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

  • minimaal 6
  • maximaal 10

Leidinggevenden, casemanagers en HR professionals van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4.

Kosten

Geen. Voorwaarde is dat uw organisatie Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid afneemt. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht