Training 'Een leukere baan zonder weg te gaan'

Beschrijving

Let op: vanwege de ontwikkelingen rondom corona is de locatie van deze bijeenkomst aangepast. Deelnemers ontvangen hierover bericht van Transvorm. 

Beschrijving

Deze training vindt plaats op twee dagdelen: 8 oktober en 10 november.

Aan de slag met werkplezier en zelfregie van uw medewerkers? In deze tweedaagse training leert u hoe u met een medewerker, kort en krachtig, een individueel jobcrafttraject doorloopt, met behulp van het Transvorm Loopbaan Portal. 

Jobcraften

Jobcraften is een laagdrempelige methodiek die snel tot concrete en positieve resultaten leidt in werkplezier en zelfregie van medewerkers. Met (kleine) veranderingen vergroot u het werkplezier en vindt u mogelijkheden om het werk interessant en uitdagend te houden. 

De kracht van de methodiek is het visueel maken van het takenpakket in relatie tot talenten, waarden, interesses en werkrisico’s. Hierbij wordt gebruikgemaakt van verschillende vragenlijsten uit het Transvorm Loopbaan Portal. Het is een gestructureerde en tegelijkertijd intuïtieve en associatieve aanpak. Werknemers ervaren de methodiek daardoor als speels én met diepgang.

De werknemer krijgt praktische en concreet handvatten om in zijn of haar werk nieuwe uitdagingen te realiseren, problemen op te lossen en het werk beter te laten aansluiten bij talenten, interesses en waarden. 

Train de coach

De training is gebaseerd op de volgende invalshoeken:

1. kennis over jobcraften en het Transvorm Loopbaan Portal

2. zelf ervaren wat de methodiek jobcraften inhoudt

3. overdragen van het geleerde en werken met een proefpersoon

U leert de 6 stappen van het jobcraftproces toe te passen. We werken met een aantal concepten vanuit het jobcraften, waardoor u ook de diepgang van de methodiek leert kennen. We oefenen met het concreet toepassen en de valkuilen die u kunt tegenkomen. Ook de succesfactoren van een traject bespreken we. Daarbij maken we graag ruimte voor de ervaringen en expertise van de deelnemers aan de training. De deelnemers in 2019 hebben de training ervaren als een goede combinatie van theorie, oefenen en leren van elkaar. 

Dagdeel 1 - theorie jobcraften - opbouw jobcrafttraject in 6 stappen - vragenlijsten Transvorm Loopbaan Portal - proeftraject.

Dagdeel 2 – nabespreking proeftraject - toepassing en inbedding in organisatie - rol van leidinggevende – verdieping methodiek.

Datum en tijd

  • 8 oktober 2020 van 09:00 - 12:30 uur (verlopen)
  • 10 november 2020 van 09:00 - 12:30 uur

Locatie

Dag 1: Online. U ontvangt voor aanvang een toegangslink. Dag 2: De Philharmonie in Tilburg.

Deelnemers

  • minimaal 10
  • maximaal 20

Teamleiders, HR-professionals, opleiders en (loopbaan)coaches van bij Transvorm aangesloten organisaties met activiteitenpakket 2 - Selectie, instroom, mobiliteit en loopbaanondersteuning. 

Kosten

Geen. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.