Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Week van Zorg en Welzijn succesvol van start

dinsdag 13 maart 2018

Van 12 tot en met 17 maart organiseren de 14 regionale werkgeversorganisaties – verenigd in RegioPlus – de zesde landelijke Week van Zorg en Welzijn. Maarten van der Weijden verzorgde een succesvolle aftrap van de Week bij Amarant in Rijsbergen. Hij zwom vervolgens in één etmaal in alle 14 zorgregio’s en zette zo Zorg en Welzijn op de kaart. 

Zijn optreden kreeg veel media-aandacht, onder meer bij Goedemorgen Nederland. De personeelstekorten in de zorg en welzijn zijn daarbij een centraal thema. Een Vandaag besteedde op 12 maart aandacht aan dit thema, met daarin een bijdrage van Transvorm-directeur Piet Verrijt.

Koninklijke en ministeriële aandacht

Koning Willem-Alexander bracht maandag een verrassingsbezoek aan woonvoorziening Middin voor verstandelijk gehandicapten in Den Haag. Op de Facebook-pagina van de Week van Zorg en Welzijn zette minister Bruno Bruins zorgmedewerkers in het zonnetje. Ook riep hij mensen op om tijdens de Week een organisatie te bezoeken.

Bustour

Acteur Tim Haars verzorgt de opening en de afsluiting van een speciale bustour langs scholen in Nederland. De gastlessen worden verzorgd door diverse ambassadeurs uit het werkveld. Het doel is om jongeren te enthousiasmeren en te interesseren voor een opleiding of baan binnen zorg en welzijn. De touringcar bezoekt 14 scholen in Nederland, waaronder op 16 maart het Beatrix College in Tilburg.