Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Veel interesse in Week van Zorg en Welzijn

donderdag 29 maart 2018

De zesde Week van Zorg en Welzijn is achter de rug. Van 12 t/m 17 maart organiseerden 50 organisaties in Noord-Brabant meer dan 180 activiteiten. Landelijk werden er op meer dan 1400 locaties activiteiten georganiseerd, een recordaantal. Opvallend was de toenemende interesse voor de diverse banenmarkten en speeddates. Dit onderstreept dat het arbeidsmarktperspectief van de sector zorg en welzijn niet onopgemerkt blijft. 

Zorg- en welzijnstourbus

Het koninklijk bezoek en de 24-uurs zwemmarathon van Maarten van der Weijden, die de Week opende bij Amarant in Rijsbergen, trokken de nodige aandacht. Net als de zorg- en welzijnstourbus. Op vrijdag 16 maart deed deze bus het Beatrix College in Tilburg aan. Het was volgens de leerlingen en decanen zeer geslaagd: "Leerlingen kregen voldoende stof tot na denken rondom hun vervolgopleiding." 

Kansenmarkt: 200 bezoekers

Op donderdag 15 maart vond de Kansenmarkt plaats in Tilburg. De markt richtte zich op studenten, zij-instromers, herintreders en zorgprofessionals die een carrièreswitch willen maken. Transvorm bood, samen met 9 werkgevers een afwisselend programma: een workshop 'Maak werk van jezelf in zorg en welzijn', speeddates met werkgevers, een cv-check, het maken van een professionele portreftoto's en een informatiemarkt.

Naar schatting bezochten ruim 200 bezoekers de eerste Kansenmarkt Zorg en Welzijn in de regio Midden-Brabant. Dat smaakt naar meer!

MKB vacaturecafé

Op donderdag 15 maart werd in Veldhoven het MKB vacaturecafé georganiseerd. Ook hier stond de workshop 'Maak werk van jezelf in Zorg en Welzijn' op het programma. Daarnaast was er een zorgplein met verschillende werkgevers en vertegenwoordigers uit de sector Zorg en Welzijn. Zij gingen met bezoekers in gesprek over de organisatie, de (opleidings)mogelijkheden en vacatatures. 

Terugblik

Van de Week van Zorg en Welzijn is een terugblik-video gemaakt. Bekijk de video (1.16 min) hier.

Save the date

De Week van Zorg en Welzijn is volgend jaar van 11 t/m 16 maart. Save the date!