Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Transvorm Talent Center matcht instroom met vacature

donderdag 14 december 2017

De vraag naar zorgpersoneel stijgt. Maar ondertussen zit er nog talent thuis en zijn mensen werkzaam in andere sectoren die wel in de zorg passen. Het Transvorm Talent Center (TTC) zorgt ervoor dat werkgevers en zij-instromers elkaar weten te vinden. Deze digitale tool maakt een goede match mogelijk en komt voorjaar 2018 in gebruik. 

We hadden al het Transvorm Loopbaan Portal voor uw huidige medewerkers. Het Transvorm Talent Center is speciaal bedoeld voor nieuwe instroom en bestaat uit twee onderdelen: e-portfolio en e-assessment.

E-portfolio

Met een e-portfolio presenteren werkzoekenden zich aan werkgevers. Ze maken een profiel aan dat naast de beroepskwalificatie ook de mogelijkheid biedt om losse kwaliteiten toe te voegen; bijvoorbeeld gecertificeerde handelingen of competenties.

Werkgevers kunnen vervolgens in een talentpool zoeken op beroep of op beschikbare uren, kwaliteiten en competenties die van belang zijn voor een vacature. Zo krijgt u een completer beeld van een kandidaat en is in een oogopslag duidelijk wat hij of zij te bieden heeft.

Net als het TLP is het TTC een gebruiksvriendelijke omgeving: kandidaten vinden gemakkelijk hun weg in de vragen en tests en ontvangen een mooie rapportage en e-portfolio. Bovendien bieden zij zich op die manier aan de sector aan en blijven zo behouden voor de werkgevers.

E-assessment 

Werkgevers kunnen in het TTC ook een e-assessment op maat afnemen bij een kandidaat. Het assessment kijkt naar werk- en denkniveau, leervermogen, talenten, drijfveren en algehele competenties. Het voordeel is dat kandidaten maar één keer een e-assessment hoeven te doen. Het assessment is wetenschappelijk onderbouwd en er zijn varianten voor specifieke doelgroepen zoals anderstaligen mogelijk.

Toepassing

Het TTC kan ingezet worden op vraag van werkgevers, voor gezamenlijke wervingscampagnes of voor alleen uw organisatie. Het wordt bijvoorbeeld als selectie-instrument gebruikt voor Samen aan Zet. Met het TTC wordt vastgesteld of een kandidaat als leerling voor de beoogde opleiding over het juiste werk- en denkniveau beschikt.