Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Start landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’

dinsdag 24 juli 2018

Het ministerie van VWS start dit najaar met de landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’. De campagne richt zich op scholieren, zijinstromers, herintreders én zorgmedewerkers. Centraal staan mensen die werken in de sector zorg en welzijn. Een landelijk campagneteam trekt deze zomer door heel Nederland om verhalen op te halen en foto’s te maken van medewerkers in de sector. Ruim 600 professionals krijgen zo de mogelijkheid om te vertellen waarom ze voor een baan in de zorg- en welzijnssector hebben gekozen.

Brabant

In Brabant wordt een zestal organisaties bezocht. Dit gebeurt tussen 10 en 13 augustus. De foto's en verhalen worden gebruikt in de publiekscampagne ‘IK ZORG’. Op deze manier laten we de doelgroepen zien dat werken in zorg en welzijn zo veel meer is dan wellicht wordt gedacht.

Doel campagne

Het doel van de campagne is de veelzijdigheid van werken in zorg en welzijn laten zien en het imago van de sector verbeteren. Zo trekken we mensen die interesse hebben in een baan in zorg en welzijn over de streep; naar een opleidingsplaats bij een organisatie of onderwijsinstelling, een baan of een loopbaantraject.