Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Sector zorg en welzijn start landelijke publiekscampagne

donderdag 21 juni 2018

De sector zorg en welzijn start vanaf het najaar 2018 de landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’. Dit gebeurt in samenwerking met het ministerie van VWS. In de campagne staan mensen centraal die in zorg wel welzijn werken.

Verhalen

In de zomer start een tour om verhalen en foto’s uit de sector te verzamelen, onder de slogan ‘IK ZORG’. De zorg- en welzijnsmedewerkers vertellen wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat anderen moeten weten over werken in zorg en welzijn. De verhalen worden gebruikt voor de landelijke publiekscampagne. Zo zien mensen van buiten de sector dat werken in zorg en welzijn meer inhoudt dan ze wellicht denken.

Meer personeel

De campagne moet het imago van de sector zorg- en welzijn verbeteren. De sector heeft de komende jaren veel extra mensen nodig. Dat betekent dat meer mensen moeten kiezen voor een loopbaan in de zorg en deze ook blijven voortzetten.

Arbeidsmarktprogramma

De landelijke publiekscampagne 'IK ZORG' is een onderdeel van het brede arbeidsmarktprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van VWS. Transvorm denkt mee over de invulling van de campagne.