Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Geslaagd Symposium ‘Werk maken van werkgeluk’

donderdag 15 februari 2018

Een warm bad, gekruid met lezingen en workshops van eminente onderzoekers, bevlogen sprekers en gelouterde deskundigen. Dat is misschien wel de passendste omschrijving van de sfeer bij het Symposium ‘Werk maken van werkgeluk’ dat woensdag 24 januari in Helmond was georganiseerd door Transvorm, Zorg aan Zet en Driessen HRM. In het moderne bedrijfspand van Driessen HRM dompelden meer dan 130 bezoekers zich onder in de aanvankelijk nog wat ongrijpbare materie. Want werkgeluk, wat is dat eigenlijk precies? En hoe meet je dat dan?

Werkgeluk en organisatiedoelstellingen

De symposiumgangers, allen vertegenwoordigers van bij Transvorm of Zorg aan Zet aangesloten zorgorganisaties, waren getriggerd door de premisse dat werkgeluk niet alleen bijdraagt aan het individuele welbevinden van medewerkers, maar ook een weldadige invloed kan hebben op de organisatieresultaten. Of, zoals Jeroen Driessen het na de lunch in zijn presentatie verwoordde: happy employees = happy customers. En tevreden klanten zijn een belangrijke pijler onder het realiseren van organisatiedoelstellingen, ongeacht welke dat precies zijn. Onderzoeken wijzen keer op keer uit dat organisaties met gemotiveerde, betrokken en bevlogen medewerkers het op alle fronten beter doen. Doordat medewerkers hun werk met plezier doen, realiseren ze meer van hun potentie en dragen ze meer bij aan de organisatiedoelen en -resultaten.

Werkgeluk en retentie

Happy employees zijn in de zorg om nog een cruciale reden van levensbelang. Tevreden werknemers blijken namelijk – zoals wetenschappelijk onderzoek de algemene intuïtie bevestigt – minder geneigd de organisatie de rug toe te keren. Vandaar dat Transvorm en Zorg aan Zet het thema met deze bijeenkomst prominent op de agenda zetten. Transvorm directeur Piet Verrijt verwees in zijn openingstoespraak naar de oplopende personeelstekorten binnen de zorgsector en constateerde “dat we er met z’n allen alles aan doen om nieuwe medewerkers aan te trekken, maar intussen staat de achterdeur wijd open.” Zittend personeel keert de sector in verontrustende aantallen de rug toe. 

De symposiumbezoekers, vooral HR-mensen, OR-leden, managers en bestuurders, kregen in de loop van de dag een veelheid aan onderzoeksresultaten, inzichten en best practices aangereikt waarmee die achterdeur zo niet gesloten dan toch aanmerkelijk verkleind kan worden. 

Het verslag en de presentaties van het symposium vindt u hier.