Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Een Loopbaaninspiratie Café op maat

donderdag 22 juni 2017

In de afgelopen tijd organiseerden we vele Loopbaaninspiratie Café's. De kosteloze bijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers en boventalligen die aan de slag willen met hun loopbaan. Onderwerpen waren onder andere de inzet van sociale media voor de loopbaan, zelfstandig ondernemerschap, netwerken en imago.

We kunnen ook in samenwerking met u een Loopbaaninspiratie Café organiseren. We inventariseren dan uw wensen en mogelijkheden die u heeft (het thema, de locatie, vorm van de workshop) en combineren die met ons netwerk, een goede workshopleider en inhoud, gebaseerd op eerdere ervaringen.   

Een Loopbaaninspiratie Café duurt gemiddeld 2,5 uur en is geschikt voor 15-20 deelnemers. Dat kunnen uw eigen medewerkers zijn, maar ook geïnteresseerden van collega-organisaties. Afhankelijk van inhoud en vorm van de workshop kan de groep ook groter of kleiner zijn. 

Een voorbeeld: Volckaert en het Jaar van de Gezondheid

Volckaert in Dongen benaderde Transvorm om mee te denken over een activiteit tijdens hun Jaar van de Gezondheid.  Enkele gesprekken met Volckaert leidden tot een mooie co-creatie: het Loopbaaninspiratie Café Veerkracht, Fitness voor je Brein door Bureau Pontier&vanMoorst uit Rijen.

De Lounge op de vijfde etage van Volckaert was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een praktijklokaal met een prachtig uitzicht over de Donge. De dienst Hotelservices van Volckaert zorgde voor gezonde hapjes en drankjes voor zo'n 18 enthousiaste deelnemers van diverse organisaties uit de regio. 

Na een kennismaking kregen de deelnemers tal van tips voor een gezond brein. Vervolgens werd het model ACT uitgelegd, waarbij je psychologische flexibiliteit centraal staat en beïnvloed kan worden door factoren als acceptatie, mindfulness en toegewijde actie. Vervolgens hielden de deelnemers zich bezig met de vraag: "Als ik niet moet maar mag, wat wil ik dan?" Een intrigerende vraag die mooie inzichten opleverde. 
 
Ook een Loopbaan Inspiratiecafé ontwikkelen? Neem contact op met Diann de Jong.