Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Bredere doelgroep voor ‘Sterk in je werk’

vrijdag 07 april 2017

Veranderingen in de zorg hebben grote gevolgen voor mensen die in Zorg en Welzijn werken. In opdracht van CNV Zorg & Welzijn en in nauwe samenwerking met RegioPlus voert Transvorm voor Noord-Brabant het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ uit. Hierdoor krijgen 700 Brabantse (landelijk 5000) zorg- en welzijnsmedewerkers de kans om hun loopbaan een positieve impuls te geven.   

Bredere doelgroep

Bij de start bood het project medewerkers van 45 jaar of ouder met een functioneringsniveau van MBO 2 of lager een gratis gesprek met een loopbaanadviseur in hun eigen regio aan. Vanuit bij Transvorm aangesloten organisaties begeleiden 5 loopbaancoaches zorgmedewerkers uit heel Brabant. Inmiddels heeft staatssecretaris van Rijn aangegeven dat de doelgroep voor ‘Sterk in je Werk’ wordt verbreed. Iedereen die wil komen of blijven werken in Zorg en Welzijn, het werk nieuw of veranderd vindt en graag ondersteuning wil, kan (gratis) persoonlijk advies over zijn of haar loopbaan krijgen. Dit is toegezegd vanwege de steeds toenemende tekorten en om ook zij-instromers en medewerkers op hogere niveaus een kans te bieden.

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden via www.sterkinjewerk.nl. Een medewerker van het Supportteam Zorg & Welzijn neemt na aanmelding contact op om verdere afspraken te maken. Heeft uw organisatie behoefte aan nadere uitleg over het project of wilt u de mogelijkheden bespreken om op uw eigen locatie een loopbaanspreekuur of workshop te organiseren, neem dan contact op met Anneke van Dixhoorn.