Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Arbeidsmarktdashboard Arbeidsmarkt in Beeld is online

dinsdag 05 december 2017

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn in Noord-Brabant zijn sinds kort te volgen op het arbeidsmarktdashboard van Transvorm: transvorm.arbeidsmarktinbeeld.nl/ bevat de meest recente cijfers over arbeidsmarkt, opleiden, mobiliteit, verzuim en vacatures, met interactieve datavisualisaties over die onderwerpen. De bronnen waarop het dashboard is gebaseerd zijn onder andere PFZW, CBS, DUO, UWV, Vernet en vacaturewebsite BrabantZorg.Net. Vergelijkingen tussen verschillende regio’s en branches behoren tot de mogelijkheden. 

Met het analyseren en presenteren van arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie wil Transvorm een bijdrage leveren aan het oplossen van arbeidsmarktknelpunten. Om arbeidsmarktinformatie optimaal beschikbaar te stellen en er analyses aan te koppelen, is het online arbeidsmarktdashboard Arbeidsmarkt in Beeld ontwikkeld. Dat deden we in samenwerking met collega-werkgeversverenigingen WGV Zorg en Welzijn en Care2Care. De site is gebouwd door Etil en Betawerk. Binnenkort zullen alle RegioPlus-organisaties aansluiten.

Het arbeidsmarktdashboard voorziet de bij Transvorm aangesloten organisaties, naast de jaarlijkse onderzoeken Arbeidsmarkt in Kaart en Onderwijs in Kaart, nog preciezer en meer up-to-date van informatie en analyses gerelateerd aan de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Voorbeelden van data die ontsloten worden zijn de leeftijdsopbouw in de regio, het aantal vacatures in Noord-Brabant per branche en de werkgelegenheid per regio ten opzichte van de rest van Nederland. Het dashboard geeft inzicht in deze en vele andere vraagstukken en ondersteunt zo de ontwikkeling van strategisch beleid op het gebied van HRM en opleiden.

Op het arbeidsmarktdashboard verschijnen regelmatig thema-artikelen van beleidsadviseurs. Daarin worden arbeidsmarkt- en onderwijsvraagstukken verder uitgediept. Voor aanvullende (onderzoeks-) vragen over thema’s op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn kunt u contact opnemen met de beleidsadviseurs of strategisch adviseurs van Transvorm.