Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

Arbeidsmarktcampagne ministerie van VWS voor zorg en welzijn

vrijdag 20 juli 2018

De sector zorg en welzijn start vanaf het najaar 2018 de landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’. Dit gebeurt in samenwerking met het ministerie van VWS. In de campagne staan mensen centraal die in zorg wel welzijn werken.

Verhalen

Tussen 13 en 15 augustus bezoekt een campagnebus Noord-Brabant om verhalen en foto’s uit de sector te verzamelen, onder de slogan ‘IK ZORG’. De campagnebus met fotograaf en redacteur komt langs bij instellingen in Cuijk, Oss, Boxtel, Den Bosch en Tilburg. Zorg- en welzijnsmedewerkers worden gefotografeerd en vertellen wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat anderen moeten weten over werken in zorg en welzijn. Sommige foto's en verhalen worden gebruikt voor de landelijke publiekscampagne. Zo zien mensen van buiten de sector dat werken in zorg en welzijn meer inhoudt dan ze wellicht denken.

Meer personeel

De campagne moet het imago van zorg- en welzijn verbeteren en wijzen op de diversiteit aan mogelijkheden om te werken in de sector. De krapte op de arbeidsamarkt betekent dat meer mensen moeten kiezen voor een loopbaan in zorg en welzijn en deze ook voortzetten.

Arbeidsmarktprogramma

De landelijke publiekscampagne 'IK ZORG' is een onderdeel van het brede arbeidsmarktprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van VWS. Transvorm denkt mee over de invulling van de campagne.