12 mei 2020

Nieuw: kennissite over onboarden in zorg en welzijn

Vanaf 12 mei heeft Transvorm twee nieuwe kennissites: een website over werk en mantelzorg én een over onboarden in zorg en welzijn. De websites zijn speciaal bedoeld voor HR-medewerkers in de sector. De onboarding-kennissite ondersteunt organisaties bij de optimalisatie van het onboardingsproces.

Het introduceren van nieuwe medewerkers in een organisatie is altijd belangrijk. Zeker in een tijd waarin we zorgverleners snel willen inzetten om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Een goed beleid voor onboarding is daarbij van groot belang. Om zorg- en welzijnsorganisaties te ondersteunen, hebben Transvorm en vijf andere regionale werkgeversorganisaties de website onboardenzorgenwelzijn.nl opgezet. 

Tips, inspiratie en aanbevelingen

De website bevat een leidraad en veel tips voor de inrichting van het onboardingsproces voor de duur van een jaar. De fasen van onboarding (vinden, binden, behouden) worden uiteengezet, en de specifieke onderdelen per fase beschreven. De site bevat inspiratie en aanbevelingen voor de uitwerking in uw organisatie. Ook ontdekt u in hoeverre uw organisatie al investeert in onboarding en waar nog kansen liggen. 

Samenwerkende werkgeversorganisaties

De website is het resultaat van een samenwerking tussen Transvorm en vijf regionale werkgeversorganisaties: Care2Care, Viazorg, WGV Zorg en Welzijn, WZW en Zorgzijn Werkt. Samen met onderzoeksbureau Significant stelden we de informatie op de website samen. Dit gebeurde na uitvraag van HR-medewerkers, recruiters en leidinggevenden bij zorg- en welzijnsorganisaties die aangesloten zijn bij één van de werkgeversorganisaties. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kennissite of de activiteiten van Transvorm op het gebied van onboarding? Kijk dan hier. Of neem contact op met Anneke van Dixhoorn.