12 mei 2020

Nieuw: kennissite over de balans tussen werk en mantelzorg in zorg en welzijn

Sinds vorige maand heeft Transvorm twee nieuwe kennissites: een website over werk en mantelzorg én een over onboarden in zorg en welzijn. De websites zijn speciaal bedoeld voor HR-medewerkers in de sector. De mantelzorg-kennissite helpt bij het werken aan een solide werk- en zorgbalans voor al uw medewerkers.

Werken én zorgen is al lang geen privékwestie meer. Elke zorgorganisatie heeft ermee te maken. Zo combineert 1 op de 4 medewerkers in de zorg- en welzijnssector in Nederland het werk met mantelzorg. Meer dan 40% van de medewerkers ervaart overbelasting. Dit leidt tot hoge verzuimkosten, slechtere prestaties van medewerkers en lagere resultaten van de organisatie.

Hands-on kennis en voorbeelden

Op de nieuwe kennissite leest u hoe u een solide werk- en zorgbalans voor al uw medewerkers tot stand brengt. De site zet uiteen wat een mantelzorgvriendelijke organisatie oplevert door kosten inzichtelijk te maken. Ook is er een stappenplan naar een mantelzorgvriendelijke organisatie te vinden, krijgt u advies over het ondersteunen van mantelzorgers en leidinggevenden en informatie over over welke wetten en regels er zijn voor medewerkers. De site helpt met het borgen van mantelzorg in de organisatie. Zo blijven uw medewerkers ook op langere termijn gezond én duurzaam inzetbaar.

Samenwerkende werkgeversorganisaties

De website is gebouwd in opdracht van Transvorm en drie andere regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn: WGV Zorg en Welzijn, ZorgpleinNoord en Zowelwerk. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kennissite of de activiteiten van Transvorm op het gebied van mantelzorg? Neem contact op met Marieke Hezemans.