01 april 2020

Regionaal contactpunt screent en koppelt extra zorgmedewerkers tijdens coronacrisis

Het regionale contactpunt van Transvorm ondersteunt en coördineert werkzaamheden op het gebied van extra personele inzet tijdens de coronacrisis. De afgelopen weken screende en koppelde dit team zorgmedewerkers die bij willen springen binnen zorgorganisaties.

Via de website extrahandenvoordezorg.nl kunnen zorg- en welzijnsorganisaties aangeven welke vraag naar extra capaciteit zij hebben en kunnen kandidaten zich melden. Het regionale contactpunt koppelt vervolgens de kandidaten aan zorgorganisaties. Marlous van Os (Supportteam Zorg & Welzijn van Transvorm) coördineert het Brabantse regionale contactpunt. “We hebben in Noord-Brabant inmiddels al bijna 1700 medewerkers gesproken en gescreend. Al meer dan 500 van hen zijn voorgesteld bij organisaties en meer dan 200 zijn al daadwerkelijk ingezet bij een zorgorganisatie of cohort (acute zorg, verpleeghuiszorg, wijkzorg en andere initiatieven gericht op extra capaciteit voor coronapatiënten)”. 

Gemotiveerd

Esther Spooren (Ik Zorg. contactpunt in Eindhoven) is onderdeel van het team dat kandidaten screent: “Tijdens de screening stellen we de kandidaat vragen over bijvoorbeeld BIG-registratie, beschikbaarheid, werkervaring, specialisatie, inzetbaarheid en scholing. Mijn collega’s en ik hebben al veel gemotiveerde kandidaten gesproken. Vaak zijn ze al even weg uit de zorg omdat ze overgestapt zijn naar een beleid-, management- of onderwijsfunctie of omdat ze met pensioen zijn. Sommigen willen graag een paar uur naast hun baan of in de weekenden aan de slag en anderen kunnen fulltime bijspringen”. 

Prioritering

Anneke van Dixhoorn (projectleider) is één van de collega’s die kandidaten koppelt aan organisaties en cohorten: “Wij bekijken welke kandidaten het meest nodig zijn binnen welke organisatie. Dan bekijken we welke kandidaat op papier het beste bij een organisatie of cohort past. Die partij neemt daarna zelf contact op met de kandidaat om definitieve afspraken te maken. Als ze besluiten niet verder te gaan met een kandidaat, laten ze dat aan ons weten, zodat we diegene met een andere organisatie kunnen matchen.” 

Sterk in je Werk

Met de inzet van het regionaal contactpunt wil Transvorm een bijdrage leveren aan de continuïteit van de zorg in de regio. Daarom geven we zorgmedewerkers ook de mogelijkheid tot een gratis gesprek met een Sterk in je Werk-coach. De coaches ondersteunen graag medewerkers die elke dag in de ‘frontlinie’ werken met hun vragen rondom duurzame inzetbaarheid tijdens en na de coronacrisis. Doel is medewerkers een luisterend oor te bieden en ze zo voor zorg en welzijn te behouden. Aanmelden kan via sterkinjewerk.nl.