26 maart 2020

Vraag en aanbod extra zorgpersoneel coronacrisis versneld samenbrengen

Het regionale contactpunt van Transvorm ondersteunt en coördineert bij werkzaamheden rondom het coronavirus, met name op het gebied van personele inzet. 

Matchen van belangstellenden met organisaties

De regionale contactpunten halen bij zorg- en welzijnsorganisaties in hun regio op welke vraag naar tijdelijke capaciteit zij hebben en zorgen vervolgens voor de matching. Hierbij wordt rekening gehouden met de kwaliteitsstandaarden en het besmettingsrisico dat de inzet van mensen van buiten de organisatie met zich meebrengt.  

Contact met bestuurders en managers

Transvorm heeft via bestuurders en/of HR-managers contact met bij Transvorm aangesloten organisaties, om de behoefte aan extra personele inzet te inventariseren. 

Melden belangstellenden verzorgenden of verpleegkundigen zich bij uw organisatie? Dan kunt u dit formulier van ‘Covid-19 extra handen aan het bed’ toesturen. De belangstellenden worden dan meegenomen in het project ‘Extra handen voor de zorg’.

Andere vragen?

Bovenstaande werkzaamheden liggen dichtbij onze gebruikelijke rol; het gezamenlijk werken aan een goed functionerende arbeidsmarkt in Noord-Brabant. Als er andere onderwerpen of problemen zijn waar wij van nut kunnen zijn dan horen we dat graag. We hebben de netwerken en korte lijnen naar landelijke organisaties. 

In het corona dossier op onze website publiceren we over werving van extra personele inzet, crisisscholing en digitale communicatie.

Meer weten? Neem dan contact op met de regio-adviseur: