19 december 2019

Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn in het nieuws

Afgelopen week is het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn meerdere keren in het nieuws geweest. Op zaterdag 14 december schreef journalist Rhijja Jansen een artikel in de Volkskrant over een zorgmedewerker die geld stal van haar opa.

Rhijja schrijft over het verdwijnen van geld uit de portemonnee van haar opa die in een verzorgingshuis woont. Ze gaat zelf op onderzoek uit en vindt uiteindelijk de dader die vervolgens ontslagen wordt door de zorgorganisatie. Rhijja benoemt ook het nut van het Waarschuwingsregister, maar dat het jammer is dat nog niet alle organisaties hierbij zijn aangesloten en dat ze hoopt op een verplichtstelling.

Op maandag 16 december werd het opgepakt door 5 Uur live op rtl 4, waar Rhijja Jansen vertelt hoe ze de diefstal ontdekten en hoe ze de dader gepakt hebben.

Verplichtstelling

Woensdag 18 december heeft Hart van Nederland er ook een item aan besteed en vertelt Jelle Boonstra, directeur van RegioPlus, over het Waarschuwingsregister en de verplichtstelling. Het item over het Waarschuwingsregister begint op 4 minuut 20. Let op: de titel bij het item doet geen recht aan de inhoud van het item zelf.

Meer informatie over het waarschuwingsregister? Of vragen over aansluiting? Lees meer, bekijk de interactieve pdf (oktober 2019) of neem contact op met Liesbeth Verstegen.