19 december 2019

Week van Zorg en Welzijn wordt Ontdekdezorg week

(Beeld: schets campagnemateriaal ontdekdezorg week)

Update: de Ontdekdezorg week in Noord-Brabant is geannuleerd. Dit mede naar aanleiding van het advies dat het RIVM heeft uitgebracht ten aanzien van het coronavirus in Noord-Brabant. Als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn willen we onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus. De prioriteit in de sector ligt nu bij het beschermen van de patiënten, bewoners, cliënten en medewerkers en bij het niet extra belasten van (het personeel van) de bij ons aangesloten zorgorganisaties. Als er een nieuwe Ontdekdezorg week wordt gepland worden deelnemers daar door middel van e-mail van op de hoogte gehouden. Via deze website blijft u op de hoogte van de actuele situatie.

Eindelijk kunnen we het bekend maken: de Week van Zorg en Welzijn heet vanaf 2020 de Ontdekdezorg week! Deze vindt plaats van 16 t/m 21 maart.  De doelgroep van de week is, zoals eerder vermeld, zij-instromers en herintreders. De week wordt in een compleet nieuw jasje gestoken: in lijn met de Ik Zorg campagne, maar toch met een eigen gezicht.

Ambassadeurs

Er werken ruim 1,2 miljoen mensen in zorg en welzijn in Nederland. Zij zijn de perfecte ambassadeurs of zelfs scouts in de zoektocht naar nieuwe zorg- en welzijnsmedewerkers. Het enorme netwerk dat al deze medewerkers samen hebben, zetten we graag in. Momenteel ontwikkelen we allerlei middelen die ze hierbij, in aanloop naar en tijdens de week, in kunnen zetten, bijv. op social media. Ook wordt er een campagne ingezet die gericht is op medewerkers en hun netwerk.

Ontdekdezorg markten in Noord-Brabant

Tijdens de Ontdekdezorg week organiseert Transvorm vier Ontdekdezorg markten verspreid over Noord-Brabant.

  • Maandag 16 maart 2020: Landgoed Vrederust in Halsteren van 15.00 tot 20.00 uur
  • Dinsdag 17 maart 2020: PERRON-3 in Rosmalen van 15.00 tot 20.00 uur
  • Woensdag 18 maart 2020: IGLUU (Lichttoren) in Eindhoven van 15.00 tot 20.00 uur
  • Donderdag 19 maart 2020: Wijkcentrum Heyhoef in Tilburg van 15.00 tot 20.00 uur

Vertegenwoordig het werkveld

Aangesloten organisaties zijn deze week uitgenodigd om ook een plekje op de Ontdekdezorg markt in hun regio(s) te bemannen. Het idee is dat zorg- of welzijnsorganisaties hun werkveld vertegenwoordigen en bezoekers hierover informeren. Dat kan bijv. gebeuren door een recruiter, maar óók door een zorgmedewerker.

Onze ervaring bij eerdere markten is dat bezoekers vaak iets voor een ander willen betekenen, maar zich nog weinig verdiept hebben in leren of werken in deze sector. Door deze aanpak hopen wij dat geïnteresseerden beter voorbereid zijn als ze op een later tijdstip één van de door organisaties georganiseerde vervolgactiviteiten bezoeken.

Voor de verdere invulling van de Ontdekdezorg markten zorgt Transvorm. Bezoekers kunnen bijv. een cv check laten doen, een LinkedIn-profielfoto laten maken en Ik Zorg. workshops volgen. We willen bezoekers zoveel mogelijk van de wereld van zorg en welzijn laten zien.

Vervolgactiviteiten bij zorg- en welzijnsorganisaties

Tijdens de Ontdekdezorg markten krijgen bezoekers de kans om kennis te maken met alle werkvelden binnen zorg en welzijn en te zien wat bij hem/haar past. Ook ontdekken ze welke activiteiten ze daarna kunnen bezoeken om nader kennis te maken met de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in zijn/haar regio.

Deze vervolgactiviteiten kunnen zorg- en welzijnsorganisaties plannen tussen 23 maart en 3 juli 2020. Denk bijvoorbeeld aan een meeloopochtend, speeddatesessie, koffie-uurtje of informatiemarkt. 

Meer informatie?

De contactpersonen voor de Ontdekdezorg week van bij Transvorm aangesloten organisaties, hebben van ons bericht ontvangen over het aanmelden voor de markten en vervolgactiviteiten. Heeft u vragen? Neem contact op met Monique van de Laar.