11 december 2019

Al 25.000 zorg- en welzijnsmedewerkers doen mee aan 'Sterk in je werk'

Loopbaancoaches van het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ bedienen nu landelijk al 25.000 medewerkers in zorg en welzijn met kortdurend, vrijwillig en vertrouwelijk advies op het gebied van hun loopbaan.  In Noord-Brabant zijn er tot nu toe al meer dan 3150 aanmeldingen. Het project wordt gerund door CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn. Het is mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. De tussenevaluatie 2016-2018 is 5 december 2019 aangeboden aan Tim Sturmans van VWS. Het project loopt in ieder geval door tot eind 2021.

Aanwezig bij de uitreiking van de evaluatie was de 24.000e deelnemer aan 'Sterk in je werk', Brigit Muis. Zij is medewerker Zorg & Onderzoek en coördinator EMSB bij de Nederlandse Brandwonden Stichting en het Rode Kruis Ziekenhuis. Op de vraag wat voor haar aanleiding was zich aan te melden, vertelt ze: “Ik word ouder en tegelijk is de werkdruk in de zorg geleidelijk toegenomen. Met twee werkgevers maakt het dat ik met een onafhankelijke coach wilde verkennen hoe ik tot mijn 67ste met passie en energie duurzaam kan blijven werken en meedoen. Want ik wil helemaal niet weg bij mijn werkgevers. Ik wil juist blijven, want mijn werk is leuk. De vraag is: hoe houd ik het leuk? Ik ervaar 'Sterk in je werk' echt als voor mezelf zorgen. Ik geniet van mijn werk en wil blijven genieten”.

Smeerolie

In het project zetten loopbaancoaches de deelnemers die in zorg en welzijn werken of dat (weer) willen aan het denken over hun loopbaan. Hoe kunnen ze carrièrekansen benutten? Hoe nemen ze de regie over hun verdere werkzame leven. Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: ”Dit project, dat in 2016 begon als ondersteuning van zorgmedewerkers die dreigden hun baan te verliezen, is uitgegroeid tot de smeerolie van de arbeidsmarkt in de zorg. We zijn daar bijzonder trots op.”

Reflecteren

Het project levert een bijdrage aan de instroom van nieuwe medewerkers. Een kwart van de deelnemers aan het project komt van buiten de zorg en kan zij-instromer worden. De coaches geven zorg- en welzijnsmedewerkers inzicht in kansen op andere functies, cursussen en events die daartoe bijdragen. Daardoor neemt het zelfvertrouwen en het plezier in het werk meetbaar toe. ‘Sterk in je werk’ draagt daarmee ook direct bij aan het behoud van de broodnodige werknemers in de zorg. Jelle Boonstra, directeur RegioPlus: “Ook uit het recente onderzoek onder medewerkers in de zorg is weer gebleken hoe belangrijk ontwikkeling is. Tijd om te reflecteren en over je loopbaan na te denken is er vaak onvoldoende, met 'Sterk in je werk' ondersteunen we dat en maken het makkelijk”.