26 november 2019

Uitstroomonderzoek: 80 procent wil weer in de sector werken

Van de werknemers die hun werkgever in zorg en welzijn verlaten, wil ruim tachtig procent in de toekomst weer in de sector (blijven) werken. Dit blijkt uit de eerste cijfers van het landelijk Uitstroomonderzoek Zorg en Welzijn van RegioPlus, onder werknemers in cliëntgebonden functies. Als belangrijkste reden om te kiezen voor een andere baan geven zij aan een nieuwe stap te willen zetten, hetzij in een nieuwe functie of binnen hun huidige werkzaamheden. Bijna driekwart van de uitgestroomde medewerkers blijft binnen de sector werken.

Raadpleeg de volledige factsheet via het arbeidsmarktdashboard Arbeidsmarkt in Beeld

In het regionale deel van de factsheet ziet u ook op welke manieren Transvorm u kan helpen om de uitstroom te beperken. Transvorm biedt diverse producten, diensten en activiteiten op het gebied van behoud, duurzame inzetbaarheid en goed werkgeverschap.

Meedoen?

Meedoen met het uitstroomonderzoek? Op dit moment doen 34 bij Transvorm aangesloten organisaties mee aan het uitstroomonderzoek. Wilt u weten hoe uitstromers uit uw zorg- of welzijnsorganisatie zich verhouden tot de landelijke cijfers? Doe dan ook mee aan het uitstroomonderzoek via Transvorm. U krijgt de beschikking over een eigen dashboard met informatie over de uitstromers uit uw organisatie die de vragenlijst hebben ingevuld. Die informatie kunt u eenvoudig benchmarken op regio- en brancheniveau.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Suzanne van den Borne.