20 juni 2019

Promotieteam zorg en welzijn van start

Het promotieteam zorg en welzijn kan goed voorbereid van start. Op 6 juni jl. vond de kick-off bijeenkomst plaats voor de eerste groep promotiemedewerkers. Zij kregen tips en trucs om vol vertrouwen op pad te gaan. Zodat ze werken in de sector op een positieve manier onder de aandacht kunnen brengen bij scholieren en zij-instromers.

Sterk voor de klas 

Zo werden de aanwezigen wegwijs gemaakt in het lespakket ‘Aan Jou hebben we wat’ en kregen ze de training ‘Sterk voor de klas’ van Bart Lonterman. Waaraan moet een goede gastles voldoen? Hoe krijg je een zinvolle discussie op gang? En hoe neem je ook de ongeïnteresseerde scholier mee in je verhaal? In ieder geval niet door een autoritaire houding aan te nemen, zo leerden de 14 aanwezige promotiemedewerkers.

Van start

Inmiddels hebben de eerste promotiemedewerkers een gastles verzorgd op een middelbare school of wervingsbijeenkomst bijgewoond. "Het viel mij alles mee om de eerste keer een gastles te geven, ik kreeg de groep best goed mee, en een van de leerlingen herkende mij als verzorgende van haar overgrootmoeder. Dit zette direct een leuke toon", vertelt Stefaan Verheugt, verzorgende IG bij tanteLouise. 

Via een Whatsapp-groep houden de promotiemedewerkers elkaar op de hoogte van hun ervaringen en delen ze best en bad practices.

Gastessen en andere promotieactiviteiten

Op 25 juni vindt de kick-off plaats voor de volgende groep van 15 promotiemedewerkers. Scholen die een gastles willen laten verzorgen en zorgorganisaties die gevraagd worden om een gastles te geven kunnen een beroep doen op het promotieteam. Naast de gastlessen wordt het promotieteam ingezet bij onder meer wervingsbijeenkomsten.

Ook interesse?

Werk je bij een Transvorm aangesloten organisatie en heb je interesse in deelname aan het promotieteam? Wil jij de sector en je eigen werkgever vertegenwoordigen bij diverse activiteiten? Neem dan contact op met Jeroen Hellemons van het Supportteam Zorg & Welzijn.