08 november 2019

Nieuwe medewerkers voor promotieteam zorgmedewerkers gezocht

Werk je bij een Transvorm aangesloten organisatie en heb je interesse in deelname aan het promotieteam? Wil jij de sector en je eigen werkgever vertegenwoordigen bij diverse activiteiten? Neem dan contact op met Jeroen Hellemons van het Supportteam Zorg & Welzijn.

Gastlessen en andere promotieactiviteiten

Inmiddels hebben de promotiemedewerkers verschillende gastlessen in het middelbaar onderwijs verzorgd. Hun reacties zijn positief: 'Het was even wennen, maar de leerlingen vonden mijn verhaal inspirerend en bedankte mij voor de les'. De training gaf mij handvatten om mijn les didactisch op te bouwen'.

Het eerste promotieteam zorg en welzijn ging goed voorbereid van start. Zij kregen tips en trucs om vol vertrouwen op pad te gaan. Zodat ze werken in de sector op een positieve manier onder de aandacht kunnen brengen bij scholieren en zij-instromers.

De promotiemedewerkers worden wegwijs gemaakt in het lespakket ‘Aan Jou hebben we wat’ en krijgen de training ‘Sterk voor de klas’. Waaraan moet een goede gastles voldoen? Hoe krijg je een zinvolle discussie op gang? En hoe neem je ook de ongeïnteresseerde scholier mee in je verhaal? In ieder geval niet door een autoritaire houding aan te nemen, zo leerden de 14 aanwezige promotiemedewerkers.

"Het viel mij alles mee om de eerste keer een gastles te geven, ik kreeg de groep best goed mee, en een van de leerlingen herkende mij als verzorgende van haar overgrootmoeder. Dit zette direct een leuke toon", vertelt Stefaan Verheugt, verzorgende IG bij tanteLouise. 

Via een Whatsapp-groep houden de promotiemedewerkers elkaar op de hoogte van hun ervaringen en delen ze best en bad practices.