19 maart 2019

Terugblik Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn 2019 zit erop. We kijken terug op een mooie week, met mooie activiteiten en veel bezoekers. Ruim 90 Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties openden hun deuren en lieten zien wat werken en leren in zorg en welzijn inhoudt. Bezoekers konden kennismaken met zorg en welzijn op open dagen, workshops, speeddates, oriëntatiebijeenkomsten, kansenmarkten, etc. Ze ontmoetten werkgevers, loopbaancoaches en konden in gesprek met zorg- en welzijnsprofessionals.   

Kansenmarkten

In Tilburg en Eindhoven vond de Ik Zorg. Kansenmarkt plaats, waar belangstellenden kennis konden maken met werkgevers en werkvelden. “In Tilburg deden vorig jaar tien organisaties mee, dit jaar waren dat er twintig!”, vertelt Diann de Jong van Transvorm. De doelgroep zij-instromers werd goed bereikt en zowel bezoekers als deelnemende organisaties reageerden enthousiast:

‘We hebben de Kansenmarkt als zeer positief ervaren! We hadden vooraf niet verwacht dat het zo druk zou worden’ – Carlijn Pennings, SenseZorg

'Het was super. Veel animo, leuke ambiance, goede sfeer en goede kandidaten’ – Bregje van Gorkum, Thebe.

Tijdens de kansenmarkt werden tevens workshops aangeboden, voor iedereen die zich oriënteert op leren en werken in zorg en welzijn. “Deze werden zeer goed bezocht”, vertelt Diann.

In Eindhoven werd de kansenmarkt voor de eerste keer georganiseerd, waarbij veertien organisaties uit zorg en welzijn waren betrokken. “Het waren drie dolle dagen in het Warehouse of Innovation, het voormalige V&D-gebouw”, aldus Diann. “Werkgevers waren erg tevreden over het event en het aanbod van kandidaten. Meerdere werkgevers hebben vervolgafspraken gepland met kandidaten. We kunnen concluderen dat er veel mensen geïnteresseerd zijn om in zorg en welzijn te werken.”

Door het enthousiasme is besloten om de Ik Zorg. Kansenmarkt een vervolg te geven in Roosendaal (Kellebeek College) en Tilburg (ROC Tilburg) in de vorm van een Vakantie(bij)banenbeurs in april en mei.

Wrap up

Van de Week van Zorg en Welzijn is een wrap up-movie gemaakt. Hierin wordt teruggeblikt op een geslaagde week. Bekijk de wrap up-movie van de Week van Zorg en Welzijn 2019.