26 maart 2019

Ontwikkelingen rondom BrabantZorg.Net

Op 6 april is de nieuwe BrabantZorg.Net een jaar online. Tijd voor een update over de laatste ontwikkelingen.
Uit de gebruiksstatistieken blijkt dat de vernieuwing goed heeft gewerkt. Bezoekers komen vaker terug (+13%), bekijken meer vacatures (+46%), blijven langer (+12%) en vinden op BrabantZorg.Net vaker wat ze zoeken (weglopers -23%). Het aantal profielen dat bezoekers aanmaakten steeg met 27%.

Beheer van vacatures

Er zijn beheerders die last hebben van een lange lijst met vacatures. We zoeken naar een goede oplossing. Die kan bestaan uit:

  • toevoeging van een kolom in vacaturelijst met bijv. de eerste drie letters van de locatie,
  • toevoegen van een kolom met de initialen van de beheerder,
  • een knop bovenaan de lijst met de functie: ‘Toon alleen mijn vacatures / Toon alle vacatures’.

Laat het weten als u een betere oplossing heeft via brabantzorgnet@transvorm.org. 

Functiecategorieën

De lijst met functiecategorieën en opleidingsniveau’s zijn op BrabantZorg.Net anders dan op de andere regionale vacaturewebsites en op de landelijke vacaturewebsite ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl. We willen de categorieën van deze website overnemen. Deze vindt u in de footer van de site.

We voegden de functiecategorie 'Oriëntatiebaan' toe aan de lijst, om organisaties die zij-instromers aannemen de mogelijkheid te bieden die vacatures apart te publiceren.

Hebt u bezwaar tegen de nieuwe indeling? Laat het ons weten via brabantzorgnet@transvorm.org.

Salaris

Aan een vacature kunt u sinds kort het salaris (van – tot) toevoegen. Dit is een veld dat nu nog niet vaak gebruikt wordt. Uit onderzoek is bekend dat bezoekers van vacaturewebsites een salarisindicatie belangrijk vinden. Bovendien is het in de toekomst van belang voor Google for Jobs. Als u de gegevens invult, maakt u meer kans dat uw vacature wordt opgenomen in deze nieuwe dienst van Google.

Publicatiedata

We ontvangen af en toe vragen over de publicatiedata van vacatures. Vacatures kunnen niet meer verwijderd of opnieuw gepubliceerd worden. De reden is dat het verwarrend is voor de bezoekers omdat sommige organisaties hun vacature steeds opnieuw bovenaan plaatsten (“Huh? Had ik deze vacature al gezien of niet?”). U kunt een vacature wel verlengen.

Activiteiten

Er wordt enthousiast gebruikgemaakt van de activiteitenkalender. Om activiteiten te plaatsen leest u de gebruiksaanwijzing voor BrabantZorg.Net. Daarin staat hoe u:

  • een activiteit kunt toevoegen aan BrabantZorg.Net,
  • een template van een activiteit maakt, zodat u niet steeds dezelfde gegevens hoeft in te voeren.

Als u een template aanmaakt is het makkelijk om een activiteit meerdere keren in te voeren. Dat geldt ook voor vacatures.

Kwaliteit van vacatureteksten

Hoe goed BrabantZorg.Net ook functioneert en hoe goed u uw vacatures ook over alle digitale kanalen verspreidt; het belangrijkste instrument is de tekst. Lees de 5 belangrijkste tips voor schrijven voor het web.

Expertgroep

We nodigen u uit om deel te nemen aan een expertgroep voor BrabantZorg.Net. Deze groep bestaat uit HR-managers en beheerders die gebruikmaken van BrabantZorg.Net. De expertgroep komt één keer per jaar bij elkaar om ontwikkelingen, bevindingen en plannen te bespreken waarbij BrabantZorg.Net van belang is of die invloed hebben op BrabantZorg.Net.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:

  • heeft BrabantZorg.Net verbeteringen nodig?
  • strategisch: vacaturewebsite Indeed speelt een steeds grotere rol in vacatureland. Hoe gaat uw organisatie om met Indeed? Wat kan BrabantZorg.Net daarin betekenen?
  • hoe werft u zzp’ers? Zijn er mogelijkheden om via BrabantZorg.Net te werven? Of zijn daar andere sites of instrumenten voor nodig?

Deelnemen aan de expertgroep? Laat het weten via brabantzorgnet@transvorm.org

Vragen of opmerkingen

We zijn altijd benieuwd naar uw ervaringen met BrabantZorg.Net. Hou ons op de hoogte! brabantzorgnet@transvorm.org