Home » Actueel » Nieuws » Nieuws

5 oktober 2018: Dag van het sociaal domein

donderdag 28 juni 2018

Het verslag van de Dag van het sociaal domein Noord-Brabant vindt u hier.

Houdt u zich bezig met het sociaal domein? Dan mag u de Dag van het sociaal domein Noord-Brabant niet missen. Gemeenten, onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties denken samen na over de vraag: ‘Hoe krijgen we voldoende, goed (opgeleid) personeel in een lastige arbeidsmarkt?'

Onderwerpen

Tijdens deze dag is er aandacht voor:  

  • Goed werkgeverschap
  • Maatschappelijk ondernemen 
  • Impact van contractering door gemeenten
  • Ontwikkelingen in het onderwijs 
  • Arbeidsmarkt in beeld: feiten en cijfers

We identificeren dilemma’s, zoeken naar makkelijk haalbare resultaten en innovatieve praktijken en formuleren plannen en oplossingen voor een goed functionerende en kwalitatief goede arbeidsmarkt in het sociaal domein.

Bekijk nu het volledige programma

Ontwikkelingen

Het sociaal domein is volop in ontwikkeling: gemeentes maken nieuwe plannen, het onderwijs verandert de curricula voor opleidingen in het sociaal domein. Ook brachten beroepsorganisaties een nieuw beroepsprofiel uit voor de sociaal werker en de jeugdzorgwerker. Werkgevers en onderwijsinstellingen denken na over het vergroten van de instroom richting het sociaal domein.  

Deze ontwikkelingen vragen om samenwerking in de regio. Daarom organiseert Transvorm een unieke dag voor werkgevers, onderwijsinstellingen én gemeenten. Het initiatief wordt ondersteund door het FCB als landelijk arbeidsmarktfonds voor Sociaal werk, Jeugdzorg en Kinderopvang.

Meer informatie of aanmelden