20 september 2018

Aanmeldprocedure Waarschuwingsregister verkort

De aanmeldprocedure bij het Waarschuwingsregister is verkort. Het register kan al worden gebruikt wanneer:  

  • Er instemming is van de OR om het register te gaan gebruiken.
  • De communicatie richting medewerkers en sollicitanten over de aansluiting bij het register klaarligt.
  • Een intern protocol is gemaakt waarin is vastgesteld wie toegang heeft tot het register. 

Voor het aanpassen van andere beleidsdocumenten, zoals het veiligheidsbeleid en meldprotocol, hebben organisaties dan nog maximaal 6 maanden de tijd. Voordeel is dat bij deze aanpassingen meteen de eerste ervaringen met het gebruik van het Waarschuwingsregister kunnen worden meegenomen. Bovendien kan eerder worden gestart met het veiliger maken van de screening van personeel.

Waarschuwingsregister

In het register maken zorgorganisaties melding van medewerkers die ontslagen zijn wegens diefstal, mishandeling of seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zorgorganisaties raadplegen het register bij de werving van nieuw personeel. Het Waarschuwingsregister moet voorkomen dat mensen die bij de ene organisatie over de schreef gaan, snel weer elders aan de slag gaan. Eind dit jaar gebruiken 50 organisaties in Nederland het register, zodat ruim 70.000 medewerkers onder de werking ervan vallen. In Brabant zijn eind dit jaar 8 organisaties aangesloten bij het register: Brabantzorg, Archipel Zorggroep, Zorggroep Elde, Novadic-Kentron, ASVZ, Vivent, Sint Franciscus en Het Houvast.

Om gebruik te maken van het Waarschuwingsregister moet uw organisatie zijn aangesloten bij Transvorm en minimaal activiteitenpakket 2 afnemen.
Heeft u vragen over of interesse in aansluiting bij het Waarschuwingsregister? Neem dan contact op met Lucas Middelhoff.

Lees ook het bericht: Het Houvast implementeert Waarschuwingsregister.