24 oktober 2018

Leerlingen van ruim 1.200 middelbare scholen leren over zorg en techniek

Op maandag 8 oktober 2018 is de verdiepende module Zorg & Techniek van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ voor zorg en welzijn gelanceerd door werkgeversorganisatie Zorg aan Zet. Samen met de andere organisaties uit het samenwerkingsverband RegioPlus, waaronder Transvorm, ontwikkelde Zorg aan Zet het gratis lespakket voor middelbare scholieren van het vmbo, havo en vwo. De module 'Zorg 2.0 – van sensor tot robot' is ontwikkeld om scholieren kennis te laten maken met innovaties in zorg en welzijn en ze tegelijkertijd aan het denken te zetten: ‘past de combinatie zorg & technologie bij mij?’.  

Groot succes

De nieuwe module is een onderdeel van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’, dat vorig jaar door de regionale werkgeversorganisaties beschikbaar werd gesteld aan 2.000 middelbare scholen. Met dit lespakket werden ruim 200.000 scholieren geïnteresseerd voor de sector zorg en welzijn. Wegens het grote succes van het lespakket hebben de RegioPlus organisaties samengewerkt om middelbare scholieren nog beter te bedienen door ze op interactieve en frisse wijze te interesseren voor de sector.

De nieuwe module van het lespakket is gericht op Zorg en Techniek, waardoor ook techniekdocenten het lespakket vanaf nu in het curriculum op kunnen nemen en in hun lessen kunnen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de actuele en verwachte personeelstekorten waar de zorg- en welzijnssector momenteel mee te maken heeft. 

Uitbreiding voor basisonderwijs

Direct na de lancering van het eerste lespakket gaven meerdere partijen, waaronder het mbo, aan interesse te hebben in de gratis lespakketten. Zorg en Techniek is dan ook niet de enige uitbreiding die het lespakket kent. De komende maanden wordt gewerkt aan een uitbreiding voor het basisonderwijs, om basisschoolleerlingen op speelse wijze kennis te laten maken met aspecten van zorg en welzijn. Naar verwachting wordt dit lespakket aan het einde van dit jaar opgeleverd.