20 augustus 2018

Arbeidsmarktcampagne ministerie van VWS voor zorg en welzijn

Verhalen

Van 20 tot en met 22 augustus bezocht een campagnebus Noord-Brabant om verhalen en foto’s uit de sector te verzamelen, onder de slogan Ik Zorg. De bus met fotograaf en redacteur ging langs bij zorg- en welzijnsorganisaties in Cuijk, Oss, Boxtel, Den Bosch en Tilburg. Medewerkers werden gefotografeerd en vertelden wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat anderen moeten weten over werken in zorg en welzijn. Een aantal foto's en verhalen wordt gebruikt voor de landelijke publiekscampagne. Zo zien mensen van buiten de sector dat werken in zorg en welzijn meer inhoudt dan ze wellicht denken.

Meer personeel

De campagne moet het imago van zorg en welzijn verbeteren en wijzen op de diversiteit aan mogelijkheden om te werken in de sector. De krapte op de arbeidsmarkt betekent dat meer mensen moeten kiezen voor een loopbaan in zorg en welzijn en deze ook voortzetten.

Arbeidsmarktprogramma

De landelijke publiekscampagne Ik Zorg is een onderdeel van het brede arbeidsmarktprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van VWS. Transvorm denkt mee over de invulling van de campagne.