12 mei 2022

Derde artikel Toekomst in Beeld: "Zelfsturende teams, daar geloof ik niet in"

De coronacrisis heeft de wereld van zorg en welzijn op zijn kop gezet. De arbeidsmarkt is opgeschud, belangen zijn verschoven, nieuwe dynamieken ontstaan. Zorg- en welzijnsorganisaties moeten zich voorbereiden op een andere, nieuwe toekomst. Naast de actuele arbeidsmarktinformatie die u van ons gewend bent brengen wij daarom tot aan de zomer een reeks van artikelen uit onder de noemer ‘Toekomst in Beeld’. Dit doen wij in samenwerking met werkgeversorganisatie WGV Zorg & Welzijn. Tot aan de zomer zullen wij zes artikelen online publiceren. Na de zomer bundelen we die in een publicatie. 

Inspiratie uit andere sectoren

Het is een uitdaging om op een andere manier naar problemen te kijken en na te denken over oplossingen. Met Toekomst in Beeld onderzoeken we hoe werkgevers uit andere sectoren om gaan met de uitdagingen die op hun pad komen. Welke problemen ervaren zij in hun personeels- of arbeidsmarktbeleid en hoe gaan ze daarmee om? Op welke vlakken innoveren zij en hoe doen ze dat? Welke adviezen geven ze – niet gehinderd door enige kennis van zaken - aan onze sector? De serie artikelen geeft nieuwe informatie, ter inspiratie bij het ontwikkelen van uw arbeidsmarkt- en personeelsbeleid.

Overzicht interviews

  • "Zelfsturende teams, daar geloof ik niet in", zegt HR-manager, Arnold Kooistra van Sdu. "Geef mensen inderdaad gewoon de ruimte om te doen wat ze kunnen doen." Hoe Arnold medewerkers bindt aan Sdu vertelt hij in het derde interview. "Het begint met oprechte aandacht."
  • Steven Verkuil van ict-bedrijf Inversable vertelt over innoveren met de allernieuwste technologieën zoals blockchain. “Zorgorganisaties zijn als logge olietankers die nauwelijks wendbaar zijn. Stuur je innovaties aan vanuit speedbootjes."
  • Het eerste interview is met HR-directeur René Swart van Schunk Xycarb Technologies, een toonaangevende specialist voor kwarts-, grafiet- en hoogwaardige keramische technologie voor de halfgeleider- en LED & Solar-industrie.