16 september 2021

‘Niet geld en status, maar waardengedreven leiderschap bindt zorgpersoneel’

Hoe houd je personeel gemotiveerd en aan je organisatie verbonden? Geld en status zijn niet het antwoord. Persoonlijk en waardengedreven leiderschap is dat wel. Dat leerde een groep zorgbestuurders 9 en 10 september 2021 tijdens een tweedaagse masterclass van Gabriel Antonio.

De masterclass vond plaats in kloosterhotel Bovendonk in Hoeven. De historische omgeving straalt rust uit. “Rust is nodig om inzicht in je persoonlijke waarden te krijgen”, stelt Anthonio. Hij vertelt dat hij bestuurders vooral wil laten nadenken over hun leiderschap. “Wat zijn jouw overtuigingen en idealen en hoe geef je daar vorm en inhoud aan?”

Stoppen

Anthonio liet de deelnemers kijken naar wat goed gaat, wat nog ontwikkeld moet worden en waarmee bestuurders willen stoppen. “Dat stoppen is vooral belangrijk. Agenda’s zijn altijd overvol. Terwijl het bij waardengedreven leiderschap gaat om de mens en zijn waardigheid. Het is een route naar persoonlijke ontwikkeling in verbinding met anderen. Niet de structuren, rollen of posities in een organisatie, maar de mensen en hun onderlinge relaties moeten centraal staan.”

Vanuit het hart

Anthonio vertelde veel vanuit zijn eigen ervaringen. Hij staat er als bestuurder om bekend dat hij niet alleen het verstand, maar vooral ook het hart van mensen aanspreekt. Hij werkt ook al jaren in de zorg. Eerst in de dagelijkse praktijk, nu al vele jaren als bestuurder. Daarnaast is hij hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen bij de vakgroep Sociologie op het thema Leiderschap & Organisatieontwikkeling.

Enthousiasme

Bestuurder Marjolein Jaquet van Arons Kraamzorg in Den Bosch voelt zich “zeer geïnspireerd en enthousiast” door het thema waardengedreven leiderschap: “Ik word continu uitgedaagd om na te denken over mijn eigen overtuigingen. Dat gaf bij mij eerst wat weerstand, omdat het ook confronterend is, maar als ik er rustig over nadenk, voel ik vooral veel energie. Fantastisch om vanuit je persoonlijke waarden je organisatie te herijken en te zien hoe we als team erin staan.”

In de praktijk

Tom Pieters wil als bestuurder van Veilig Thuis in Tilburg meteen aan de slag met de geleerde lessen uit de masterclass. “Ik merk dat ik meer co-creatie in netwerken en met partners toepas, dan in mijn eigen organisatie. Dit kan onze organisatie echter meer verbinding opleveren voor en bij de medewerkers. Als je beter begrijpt waar je als bestuurder voor staat, kun je op die waarden in je organisatie invloed uitoefenen. Deze masterclass is twee dagen stilstaan om daarna beter vooruit te gaan. Ik had het niet willen missen.” Zorgbestuurder Marlene Chatrou van zorgorganisatie Kempenhaege in Heeze vult hem aan: “Wat een cadeau! Fantastisch om zo je leiderschap te ontwikkelen, jezelf te versterken en je netwerk te vergroten.”

Leiderschap voor lijnmanagers en leidinggevenden

Bestuurder Koen de Hond van Transvorm was naast organisator, zelf ook deelnemer: “Een intensief en leerzaam programma!”. Hoewel er geen nieuwe masterclass voor bestuurders op de agenda staat, wijst hij lijnmanagers en leidinggevenden graag op het aanbod rondom het thema leiderschap speciaal voor hen. Strategisch adviseur Sanne Schoolmeesters is betrokken bij de programmering. “Naast ons reguliere aanbod voor HR-managers, HR-adviseurs en opleidingsadviseurs hebben we de afgelopen jaren fors ingezet op uitbreiding met aanbod voor lijnmanagers en leidinggevenden. Zij spelen namelijk een cruciale rol in het aantrekken en behouden van medewerkers. Dit najaar organiseren we voor hen nog de tweedaagse training Vitaal leiderschap en in het voorjaar van 2022 volgt nog een masterclass Waarderend leiderschap.”