15 april 2021

Terugblik op één jaar Extra handen voor de zorg

Tijdens de coronacrisis hadden zorgorganisaties behoefte aan extra ondersteuning. Hiervoor werd ook een beroep gedaan op extra medewerkers via het landelijke project ‘Extra handen voor de zorg’ wat door Transvorm in Noord-Brabant wordt gecoördineerd. Om terug te blikken, maakten we een factsheet over 1 jaar 'Extra handen voor de zorg'.

Crisissituatie

‘Extra handen voor de zorg’ begon in maart 2020 als een initiatief om ondersteuning te bieden in een crisissituatie. Zo snel mogelijk werden opgeleide (oud-)zorgmedewerkers gekoppeld aan zorgorganisaties met tekorten.

In de loop van 2020 waren er minder (oud-)zorgmedewerkers beschikbaar om te onder-steunen bij organisaties. Om medewerkers zonder zorgachtergrond in te zetten is de extra scholing via de Nationale Zorgklas geïntroduceerd. Via de subsidieregeling Coronabanen is het mogelijk deze medewerkers tijdelijk in te zetten.

Vooruitblik

In de loop van 2021 integreren we de activiteiten van ‘Extra handen voor de zorg’ steeds meer in de structurele activiteiten van Transvorm, zoals de RAAT, het Ik Zorg. Contactpunt, Sterk in je werk en het Transvorm Talent Center.

Factsheet

Lees de factsheet 'Extra Handen voor de zorg: terugblik op één jaar corona in Noord-Brabant'